Bu köyde 2 yıldır ezan okunmuyor!

Siirt 26.09.2023 - 18:52, Güncelleme: 26.09.2023 - 18:54 30699+ kez okundu.
 

Bu köyde 2 yıldır ezan okunmuyor!

Kurtalan’a bağlı Demirkuyu Köyünde görevli imam olmadığı için 2 yıldır köyde ezan okunmuyor, camide cemaatle namaz kılınmıyor.
ÖZEL HABER – ABDULAZİZ ÖZCAN Demirkuyu köyü sakinleri köylerine görevli imam atanması için yetkili mercilere birçok defa müracaat yapmalarına rağmen imam atamasının gerçekleştirilmediğini belirterek “Köyümüz, uzun bir süredir imamsız, görevli imam olmadığı için Ezan-ı Şeriften mahrum kalıyoruz. Yetkililerden köyümüze görevli imam ataması yapılmasını istiyoruz.” dediler. Demirkuyu sakinlerinden Seyfettin Atay, gerekli yerlerle görüşmeler yaptıkları halde olumlu bir cevap alamadıklarını söyleyerek “Demirkuyu köyüne yıllardır görevli imam ataması yapılmıyor, birçok defa ilgili mercilere başvurularda bulunduk fakat yaptığımız girişimler sonuçsuz kaldı. Köyümüzde imam olmadığı için şimdiye kadar kendisi de imam olan amcam Molla Mahsum Atay Allah rızası için imamlık yapıyordu. Fakat amcam ufak bir kaza geçirdi ve bacağında kırık oluştu. Yaşlılık ve bacağında meydana gelen kırılmadan dolayı oluşan sağlık problemi nedeniyle gönüllü olarak yapığı imamlık vazifesini yapamıyor. Köyümüz tamamen imamsız kaldı.” dedi. Görevli imam olmadığı için Demirkuyu Köyü sakinleri dini vecibelerini yerine getiremiyor Köyde imam olmadığı için dini vecibelerinde doğru düzgün yapılamadığını vurgulayan Atay, “İmam olmadığı için camiye sahip çıkan yok caminin içi tozla kaplanmış durumda ayrıca 17 hanelik köyümüzde Kuranı Kerim öğrenmek isteyen çocuklarımız ve gençlerimizde var bunlara da hocalık yapacak imam olmadığı için Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenemiyorlar. Köyde ölenler oluyor, taziyelerimiz oluyor, bayramlar oluyor, bu günlerde de dini vecibelerimizi kendi başımıza yerine getirmemiz mümkün olmuyor. Köyümüze görevli imam ataması yapılması şart, yetkililere durumu arz ettik sundukları tek gerekçe köyde imam evi yok diyorlar. Köyümüz için hiç mi ödenek çıkmıyor bu ödeneklerle çok rahatlıkla bir imam evi yapılabilir, yetkililer sesimizi duysun köyümüze sahip çıksın.” diye konuştu.
Kurtalan’a bağlı Demirkuyu Köyünde görevli imam olmadığı için 2 yıldır köyde ezan okunmuyor, camide cemaatle namaz kılınmıyor.

ÖZEL HABER – ABDULAZİZ ÖZCAN

Demirkuyu köyü sakinleri köylerine görevli imam atanması için yetkili mercilere birçok defa müracaat yapmalarına rağmen imam atamasının gerçekleştirilmediğini belirterek “Köyümüz, uzun bir süredir imamsız, görevli imam olmadığı için Ezan-ı Şeriften mahrum kalıyoruz. Yetkililerden köyümüze görevli imam ataması yapılmasını istiyoruz.” dediler.

Demirkuyu sakinlerinden Seyfettin Atay, gerekli yerlerle görüşmeler yaptıkları halde olumlu bir cevap alamadıklarını söyleyerek “Demirkuyu köyüne yıllardır görevli imam ataması yapılmıyor, birçok defa ilgili mercilere başvurularda bulunduk fakat yaptığımız girişimler sonuçsuz kaldı. Köyümüzde imam olmadığı için şimdiye kadar kendisi de imam olan amcam Molla Mahsum Atay Allah rızası için imamlık yapıyordu. Fakat amcam ufak bir kaza geçirdi ve bacağında kırık oluştu. Yaşlılık ve bacağında meydana gelen kırılmadan dolayı oluşan sağlık problemi nedeniyle gönüllü olarak yapığı imamlık vazifesini yapamıyor. Köyümüz tamamen imamsız kaldı.” dedi.

Görevli imam olmadığı için Demirkuyu Köyü sakinleri dini vecibelerini yerine getiremiyor

Köyde imam olmadığı için dini vecibelerinde doğru düzgün yapılamadığını vurgulayan Atay, “İmam olmadığı için camiye sahip çıkan yok caminin içi tozla kaplanmış durumda ayrıca 17 hanelik köyümüzde Kuranı Kerim öğrenmek isteyen çocuklarımız ve gençlerimizde var bunlara da hocalık yapacak imam olmadığı için Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenemiyorlar. Köyde ölenler oluyor, taziyelerimiz oluyor, bayramlar oluyor, bu günlerde de dini vecibelerimizi kendi başımıza yerine getirmemiz mümkün olmuyor. Köyümüze görevli imam ataması yapılması şart, yetkililere durumu arz ettik sundukları tek gerekçe köyde imam evi yok diyorlar. Köyümüz için hiç mi ödenek çıkmıyor bu ödeneklerle çok rahatlıkla bir imam evi yapılabilir, yetkililer sesimizi duysun köyümüze sahip çıksın.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.