Köylerde gelenekselleşen Kandili ikramlıkları dağıtıldı

Kurtalan 27.09.2023 - 00:15, Güncelleme: 27.09.2023 - 00:15 31347+ kez okundu.
 

Köylerde gelenekselleşen Kandili ikramlıkları dağıtıldı

Mevlit Kandili nedeniyle kırsal alanlardaki köylerde yaşayan vatandaşlar birbirlerine ikramlıklar dağıttı.
Mevlit Kandili münasebetiyle Kurtalan’ın kırsal alanlarındaki köylerde gelenek haline gelen ikramlık dağıtma faaliyetleri kapsamında hayırsever vatandaşlar çikolata, şekerleme ve lokum gibi ikramlıkları evlere götürerek dağıttı. Yapılan ikramlık dağıtma faaliyetleriyle köylerdeki birlik ve beraberlik duyguları pekişirken manevi anlamda huzur bulunuyor. Kurtalan’a bağlı Yuvalı Köyünde köylülerine Kandil ikramlığı dağıtan Yunus Özcan, kutsal günlerde ikramlık dağıtma uygulamasının köylerde geleneksel bir uygulamaya dönüştüğüne dikkat çekerek “İnancımız gereği kutsal olan özel günlerde Mevlidi Şerifler okuyup dualar ediyoruz. Daha sonra birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için birbirimize atıştırmalık ikramlıklar dağıtıyoruz. Böylece manevi bir huzur bulmuş oluyoruz.” dedi. (Mehmet Sadık AKSOY)
Mevlit Kandili nedeniyle kırsal alanlardaki köylerde yaşayan vatandaşlar birbirlerine ikramlıklar dağıttı.

Mevlit Kandili münasebetiyle Kurtalan’ın kırsal alanlarındaki köylerde gelenek haline gelen ikramlık dağıtma faaliyetleri kapsamında hayırsever vatandaşlar çikolata, şekerleme ve lokum gibi ikramlıkları evlere götürerek dağıttı.

Yapılan ikramlık dağıtma faaliyetleriyle köylerdeki birlik ve beraberlik duyguları pekişirken manevi anlamda huzur bulunuyor.

Kurtalan’a bağlı Yuvalı Köyünde köylülerine Kandil ikramlığı dağıtan Yunus Özcan, kutsal günlerde ikramlık dağıtma uygulamasının köylerde geleneksel bir uygulamaya dönüştüğüne dikkat çekerek “İnancımız gereği kutsal olan özel günlerde Mevlidi Şerifler okuyup dualar ediyoruz. Daha sonra birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için birbirimize atıştırmalık ikramlıklar dağıtıyoruz. Böylece manevi bir huzur bulmuş oluyoruz.” dedi.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.