TMO Kurtalan Ajans Müdürlüğü mısır alımına başladı

Kurtalan 03.10.2023 - 16:17, Güncelleme: 03.10.2023 - 16:17 11253+ kez okundu.
 

TMO Kurtalan Ajans Müdürlüğü mısır alımına başladı

Mısır hasadından sonra Toprak Mahsulleri Ofisi Kurtalan Ajans Müdürlüğü 2 bin tonluk stok alanı açarak mısır alımına başladı.
Toprak Mahsulleri Ofisi Kurtalan Ajans Müdürlüğü mısır alımına başladığını açıkladı. Müdürlük 2 bin ton stok alanı açtıklarını belirterek Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı bulunan çiftçilerin randevu alarak ürettikleri mısırı teslim edebileceklerini duyurdu. TMO mısır alım fiyatları hakkında da bilgi veren Müdürlük “Mısır için açmış olduğumuz 2 bin tonluk stok alanı için randevu başvurularımız başlamış durumda şimdiye kadar toplam bin 800 tonluk alan için başvuru kaydı alındı. Geriye kalan stok alanı içinde çiftçilerimiz başvuruda bulunabilirler. Bu yıl mısır alımlarında yüzde 14 oranı ve altında nem değerine mısırlar kabul delecek olup kırık durumuna göre değişkenlik gösterilse de genel olarak 6 liradan satın alınacak.” açıklamasında bulundu. Nem oranın mısır alımlarında önemli bir faktör olduğunu belirten Müdürlük, yüzde 14 oranın üstünde nem oranına sahip mısırların alımda ret yediğini ve kabul edilmediğini belirterek çiftçilerin bu durumda kurutma imkanı bulunan özel ve kamu depolarına teslim edebileceğini kaydetti. (Mehmet Sadık AKSOY)
Mısır hasadından sonra Toprak Mahsulleri Ofisi Kurtalan Ajans Müdürlüğü 2 bin tonluk stok alanı açarak mısır alımına başladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Kurtalan Ajans Müdürlüğü mısır alımına başladığını açıkladı. Müdürlük 2 bin ton stok alanı açtıklarını belirterek Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı bulunan çiftçilerin randevu alarak ürettikleri mısırı teslim edebileceklerini duyurdu.

TMO mısır alım fiyatları hakkında da bilgi veren Müdürlük “Mısır için açmış olduğumuz 2 bin tonluk stok alanı için randevu başvurularımız başlamış durumda şimdiye kadar toplam bin 800 tonluk alan için başvuru kaydı alındı. Geriye kalan stok alanı içinde çiftçilerimiz başvuruda bulunabilirler. Bu yıl mısır alımlarında yüzde 14 oranı ve altında nem değerine mısırlar kabul delecek olup kırık durumuna göre değişkenlik gösterilse de genel olarak 6 liradan satın alınacak.” açıklamasında bulundu.

Nem oranın mısır alımlarında önemli bir faktör olduğunu belirten Müdürlük, yüzde 14 oranın üstünde nem oranına sahip mısırların alımda ret yediğini ve kabul edilmediğini belirterek çiftçilerin bu durumda kurutma imkanı bulunan özel ve kamu depolarına teslim edebileceğini kaydetti.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.