Kurtalan’da Doğal Afet Sigortası başvurularında artış

Güncel 12.04.2023 - 11:16, Güncelleme: 12.04.2023 - 11:16 2382+ kez okundu.
 

Kurtalan’da Doğal Afet Sigortası başvurularında artış

Kurtalan da Doğal Afet Sigortalama Kurumu (DASK)a başvurular arttı. Oturdukları evleri deprem ve olası doğal afetlere karşı sigortalatan Kurtalanlıların sayısında artış yaşandı.
Artışın 6 Şubat 2023 tarihinde Hatay ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra yaşandığını ifade eden RE-GA Sigorta işletme sahibi Recep Ağırman, “2018’den beri sigorta alanında halkımıza hizmet veren işletmem var, 6 Şubatta meydana gelen deprem afetlerinden sonra Kurtalanlı vatandaşlarımızdan yoğun talep gördük. Birçok kişi gelip evlerini depremlere karşı sigortalattı. İlk defa bu kadar başvurunun olduğunu gördüm, insanlar depremden çok korkuyor kendilerini güvenceye almak istiyorlar. Bu yüzde gelip deprem sigortası poliçesi yaptırıyorlar.” dedi. Deprem sigortası yaptırmanın çok pahalı olmadığını belirten Recep Ağırman “Deprem riski fazla olan bölgeler ve az olan bölgelerde sigorta fiyatları değişiklik gösteriyor. Kurtalan gibi bir yerde 150 metre karelik bir dairenin Doğal Afet Sigortalama Kurumu (DASK) fiyatı yıllık 350 ile 450 Lira arasındadır. İstanbul gibi bir yerde bu 3 bin lira ve üstü olabiliyor.” İfadelerini kullandı. Sadece Doğal Afet Sigortalama Kurumu (DASK) yeterli değil  Doğal Afet Sigortalama Kurumu (DASK) sigortasının olası doğal afetlerde binanın içindeki eşyalar için ödeme yapmadığını belirten Recep Ağırman, ”Olası bir afette hasar gören bina için metre kare başı 3-4 bin Lira para ödenir, bu Türkiye’nin her yeri için geçerlidir ve riskli risksiz bölge ayrımı olmaksızın aynıdır. Eğer binanın içindeki eşyalarında sigortalanmasını istiyorsanız ayrıca Konut Sigortası yapmalısınız. Böylece Doğal Afet Sigortalama Kurumu (DASK) ile binanın kendisini sigortalarken, Konut sigortasıyla da binanın içindeki eşyaları sigortalamış oluyorsunuz. Bu iki sigorta birbirini tamamlıyor.” ifadelerinde bulunarak “Kurtalan orta riskli bir bölgede depremlerde etkilenen bir konumda. Kurtalan halkı binalarını sigortalama konusunda biraz daha duyarlı olmalıdır. Bunun için biz buradayız halkımıza her türlü hizmeti vermeye hazırız.” dedi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan da Doğal Afet Sigortalama Kurumu (DASK)a başvurular arttı. Oturdukları evleri deprem ve olası doğal afetlere karşı sigortalatan Kurtalanlıların sayısında artış yaşandı.

Artışın 6 Şubat 2023 tarihinde Hatay ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra yaşandığını ifade eden RE-GA Sigorta işletme sahibi Recep Ağırman, “2018’den beri sigorta alanında halkımıza hizmet veren işletmem var, 6 Şubatta meydana gelen deprem afetlerinden sonra Kurtalanlı vatandaşlarımızdan yoğun talep gördük. Birçok kişi gelip evlerini depremlere karşı sigortalattı. İlk defa bu kadar başvurunun olduğunu gördüm, insanlar depremden çok korkuyor kendilerini güvenceye almak istiyorlar. Bu yüzde gelip deprem sigortası poliçesi yaptırıyorlar.” dedi.

Deprem sigortası yaptırmanın çok pahalı olmadığını belirten Recep Ağırman “Deprem riski fazla olan bölgeler ve az olan bölgelerde sigorta fiyatları değişiklik gösteriyor. Kurtalan gibi bir yerde 150 metre karelik bir dairenin Doğal Afet Sigortalama Kurumu (DASK) fiyatı yıllık 350 ile 450 Lira arasındadır. İstanbul gibi bir yerde bu 3 bin lira ve üstü olabiliyor.” İfadelerini kullandı.

Sadece Doğal Afet Sigortalama Kurumu (DASK) yeterli değil 

Doğal Afet Sigortalama Kurumu (DASK) sigortasının olası doğal afetlerde binanın içindeki eşyalar için ödeme yapmadığını belirten Recep Ağırman, ”Olası bir afette hasar gören bina için metre kare başı 3-4 bin Lira para ödenir, bu Türkiye’nin her yeri için geçerlidir ve riskli risksiz bölge ayrımı olmaksızın aynıdır. Eğer binanın içindeki eşyalarında sigortalanmasını istiyorsanız ayrıca Konut Sigortası yapmalısınız. Böylece Doğal Afet Sigortalama Kurumu (DASK) ile binanın kendisini sigortalarken, Konut sigortasıyla da binanın içindeki eşyaları sigortalamış oluyorsunuz. Bu iki sigorta birbirini tamamlıyor.” ifadelerinde bulunarak “Kurtalan orta riskli bir bölgede depremlerde etkilenen bir konumda. Kurtalan halkı binalarını sigortalama konusunda biraz daha duyarlı olmalıdır. Bunun için biz buradayız halkımıza her türlü hizmeti vermeye hazırız.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.