Kurtalanlı Mevsimlik Tarım İşçilerinin Zorlu Fındık Mesaisi Başladı

Siirt 09.08.2024 - 14:48, Güncelleme: 09.08.2024 - 14:48 1999+ kez okundu.
 

Kurtalanlı Mevsimlik Tarım İşçilerinin Zorlu Fındık Mesaisi Başladı

Siirt'in Kurtalan ilçesinden yola çıkan mevsimlik tarım işçileri, fındık hasadı için Karadeniz bölgesine ulaştı.
ÖZEL HABER – ABDULAZİZ ÖZCAN Her yıl olduğu gibi bu yıl da zor şartlar altında çalışan işçiler, fındık toplama sezonunun başlamasıyla birlikte yoğun bir mesaiye girdi. Fındık hasadı, özellikle Karadeniz bölgesinde birçok mevsimlik işçi için önemli bir gelir kaynağı olmaya devam ediyor. Aile geçimini sağlamak üzere fındık üreticisi Karadeniz illerine giden Kurtalanlı fındık toplayıcıları yaptıkları işin detaylarını aktarırken hemşerilerine selamlarını illeti. Kurtalanlı fındık toplayıcıları Kurtalan’dan Giresun’a fındık toplamak için giden emekçiler çalışma koşulları hakkında gazetemiz muhabirine aktarımlarda bulunurken uzakta olmanın özlemiyle ailelerine ve Kurtalan halkına selamlarını iletti. Karadeniz Bölgesindeki bahçelerde olgunlaşan ve hasat dönemi başlayan fındık için bir çok Kurtalanlı emekçi Artvin, Giresun, Ordu, Rize ve Trabzon illerine giderek ücretleri karşılığında fındık topluyor. Birçok aile için geçim kaynağı olan fındık hasadı döneminde onlarca Kurtalanlı aile bir araya gelerek anlaştıkları fındık bahçelerine sezonluk işçi olarak yerleşiyor. Ortalama 2 ay süren fındık hasadı dönemi boyunca aile bireyleri özverili bir şekilde çalışarak tutukları işi tamamlıyor. Kurtalan’dan Giresun’a fındık toplamak için giden İdris Deniz, Yaz mevsiminin ortalarından başlamak üzere fındık toplama sezonunun başladığını belirtip “Bu dönemde ailemizin geçimin sağlamak üzere Kurtalan’dan Giresun’a kadar geldik. Burada fındık bahçelerinde sırasıyla hasadı gerçekleştirip hem günlük kazanç sağlıyoruz, hem de fındık üretimine destekte bulunarak ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz.” dedi. Deniz,sarp ve dik bir coğrafyaya sahip fındık bahçelerine 20-30 kişilik guruplar halinde girdiklerini ve ağaçlarda bulunan fındıkları tek tek topladıklarını söylerken “Buraya ailelerle gelmemizin en büyük nedeni fındık toplayacak gurupların büyük olmasını sağlamak, fındık işçileri ne kadar fazlaysa o kadar işçiliği hızlanıyor ve kolaylaşıyor.” dedi. Kurtalan’dan gelen bir çok ailenin yanında Batman, Mardin, Urfa, Diyarbakır gibi şehirlerden de fındık toplamak için gelen ailelerin olduğunu belirten İdris Deniz, özelikle çok nüfuslu ailelerin sezonluk olan fındık işine rağbet gösterdiğini dile getirdi. Fındık toplama işine bir süre daha devam edeceğini söyleyen İdris Deniz, Kurtalanlı hemşerilerine selam söyleyip “Memleketimizden uzak olmanın verdiği üzüntü içerisinde olduğumuzu belirterek geçimimizi sağlamak üzere geldiğimizi bu uzak yerlerden bütün Kurtalanlı hemşerilerime kucak dolusu sevgi ve selamlarımı yolluyorum.” sözlerini kullandı.
Siirt'in Kurtalan ilçesinden yola çıkan mevsimlik tarım işçileri, fındık hasadı için Karadeniz bölgesine ulaştı.

ÖZEL HABER – ABDULAZİZ ÖZCAN

Her yıl olduğu gibi bu yıl da zor şartlar altında çalışan işçiler, fındık toplama sezonunun başlamasıyla birlikte yoğun bir mesaiye girdi.

Fındık hasadı, özellikle Karadeniz bölgesinde birçok mevsimlik işçi için önemli bir gelir kaynağı olmaya devam ediyor.

Aile geçimini sağlamak üzere fındık üreticisi Karadeniz illerine giden Kurtalanlı fındık toplayıcıları yaptıkları işin detaylarını aktarırken hemşerilerine selamlarını illeti.

Kurtalanlı fındık toplayıcıları Kurtalan’dan Giresun’a fındık toplamak için giden emekçiler çalışma koşulları hakkında gazetemiz muhabirine aktarımlarda bulunurken uzakta olmanın özlemiyle ailelerine ve Kurtalan halkına selamlarını iletti.

Karadeniz Bölgesindeki bahçelerde olgunlaşan ve hasat dönemi başlayan fındık için bir çok Kurtalanlı emekçi Artvin, Giresun, Ordu, Rize ve Trabzon illerine giderek ücretleri karşılığında fındık topluyor.

Birçok aile için geçim kaynağı olan fındık hasadı döneminde onlarca Kurtalanlı aile bir araya gelerek anlaştıkları fındık bahçelerine sezonluk işçi olarak yerleşiyor.

Ortalama 2 ay süren fındık hasadı dönemi boyunca aile bireyleri özverili bir şekilde çalışarak tutukları işi tamamlıyor.

Kurtalan’dan Giresun’a fındık toplamak için giden İdris Deniz, Yaz mevsiminin ortalarından başlamak üzere fındık toplama sezonunun başladığını belirtip “Bu dönemde ailemizin geçimin sağlamak üzere Kurtalan’dan Giresun’a kadar geldik. Burada fındık bahçelerinde sırasıyla hasadı gerçekleştirip hem günlük kazanç sağlıyoruz, hem de fındık üretimine destekte bulunarak ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz.” dedi.

Deniz,sarp ve dik bir coğrafyaya sahip fındık bahçelerine 20-30 kişilik guruplar halinde girdiklerini ve ağaçlarda bulunan fındıkları tek tek topladıklarını söylerken “Buraya ailelerle gelmemizin en büyük nedeni fındık toplayacak gurupların büyük olmasını sağlamak, fındık işçileri ne kadar fazlaysa o kadar işçiliği hızlanıyor ve kolaylaşıyor.” dedi.

Kurtalan’dan gelen bir çok ailenin yanında Batman, Mardin, Urfa, Diyarbakır gibi şehirlerden de fındık toplamak için gelen ailelerin olduğunu belirten İdris Deniz, özelikle çok nüfuslu ailelerin sezonluk olan fındık işine rağbet gösterdiğini dile getirdi.

Fındık toplama işine bir süre daha devam edeceğini söyleyen İdris Deniz, Kurtalanlı hemşerilerine selam söyleyip “Memleketimizden uzak olmanın verdiği üzüntü içerisinde olduğumuzu belirterek geçimimizi sağlamak üzere geldiğimizi bu uzak yerlerden bütün Kurtalanlı hemşerilerime kucak dolusu sevgi ve selamlarımı yolluyorum.” sözlerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.