Araba sahipleri dikkat! Termostat bakımını mutlaka yaptırın

Siirt 09.08.2024 - 14:59, Güncelleme: 09.08.2024 - 14:59 1817+ kez okundu.
 

Araba sahipleri dikkat! Termostat bakımını mutlaka yaptırın

Sıcak havalarda araç bakım ve yağ değişiminin yanında termostat bakımında mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor.
Çoğu araba sahibi tarafından Yaz mevsiminde yağ ve yağ filtre değişiminin önemli olduğu biliniyor. Yağ ve yağ filtre değişiminin yanında soğutucu sıvısı olan radyatör suyunun da sık sık kontrol edilmesi ve belirli kilometre aralıklarında değişmesi gerekirken, motor ısı kontrolünü sağlayan termostat mekaniğinin bakımı da son derece önemli. Kurtalan’da faaliyet gösteren motor ustaları sıcak hava nedeniyle hareket halindeki arabalarda sıcaklıların kısa sürede yükseldiğini belirterek kısa sürede yükselen sıcaklıklara karşı motor soğutma sıvısının devridaimin de önemli rol oynayan parçaların başında gelen termostatların arızalı olması durumunda büyük maliyetlere neden olabileceğini aktardı. Zamanla termostat valflerin de paslanma ve tortu tutmaya bağlı olarak arızaların meydana geldiğini belirten motor ustaları bu arızaların sıcak yaz mevsiminde araba motorlarına daha fazla zarar verebildiğini ve araba sahiplerini zarara koyabildiğini belirtirken Yaz mevsiminde bir defada olsa termostat kontrolü yapmaları gerektiğini kaydediyor. Motor ustaları tarafından yapılması gereken termostat bakımların da pas sökücü ve tortu çözücü kimyasal sıvılar kullanılarak motorun hayati organlarından olan bu parçanın doğru çalışması sağlanıyor. (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)
Sıcak havalarda araç bakım ve yağ değişiminin yanında termostat bakımında mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor.

Çoğu araba sahibi tarafından Yaz mevsiminde yağ ve yağ filtre değişiminin önemli olduğu biliniyor.

Yağ ve yağ filtre değişiminin yanında soğutucu sıvısı olan radyatör suyunun da sık sık kontrol edilmesi ve belirli kilometre aralıklarında değişmesi gerekirken, motor ısı kontrolünü sağlayan termostat mekaniğinin bakımı da son derece önemli.

Kurtalan’da faaliyet gösteren motor ustaları sıcak hava nedeniyle hareket halindeki arabalarda sıcaklıların kısa sürede yükseldiğini belirterek kısa sürede yükselen sıcaklıklara karşı motor soğutma sıvısının devridaimin de önemli rol oynayan parçaların başında gelen termostatların arızalı olması durumunda büyük maliyetlere neden olabileceğini aktardı.

Zamanla termostat valflerin de paslanma ve tortu tutmaya bağlı olarak arızaların meydana geldiğini belirten motor ustaları bu arızaların sıcak yaz mevsiminde araba motorlarına daha fazla zarar verebildiğini ve araba sahiplerini zarara koyabildiğini belirtirken Yaz mevsiminde bir defada olsa termostat kontrolü yapmaları gerektiğini kaydediyor.

Motor ustaları tarafından yapılması gereken termostat bakımların da pas sökücü ve tortu çözücü kimyasal sıvılar kullanılarak motorun hayati organlarından olan bu parçanın doğru çalışması sağlanıyor.

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.