Siirt’in Sayılı Otomobillerindendi!

Siirt 09.08.2024 - 15:26, Güncelleme: 09.08.2024 - 15:26 2262+ kez okundu.
 

Siirt’in Sayılı Otomobillerindendi!

Siirt’in Kurtalan ilçesinde 1952 yılında çekilen fotoğraf, dönemin sayılı otomobillerinden biri olan Moris marka araçla gerçekleşen özel bir anıyı ölümsüzleştiriyor.
Türkiye’nin otomobil kullanımının henüz yaygınlaşmadığı yıllarda, böylesine nadir bir araca sahip olmak büyük bir prestij kaynağıydı. 1951-1952 yılları arasında, üzerinde orijinal Siirt plakasının yazılı olduğu Moris marka bu otomobil, dönemin önemli figürlerinden bazılarını bir araya getiriyor. Fotoğrafın sol tarafında, Kurtalan’da berberlik yapan rahmetli Behçet Fidan yer alıyor. Fotoğrafın ortasında yer alan isim ise Diyarbakır’da ikamet eden ve dönemin tanınmış şoförlerinden biri olan Muhsin Örgün. Sağda ise YSE emekli baş formeni Şefik Özturan’ı görüyoruz. O yıllarda otomobil sahipliği bir zenginlik ve statü sembolü olarak görülürken, bu karede yer alan Moris marka araç ve yolcuları, Siirt’in geçmişine dair önemli bir iz bırakıyor. Fotoğraf: Tarihçi Faik Kuzu’nun arşivinden… (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)
Siirt’in Kurtalan ilçesinde 1952 yılında çekilen fotoğraf, dönemin sayılı otomobillerinden biri olan Moris marka araçla gerçekleşen özel bir anıyı ölümsüzleştiriyor.

Türkiye’nin otomobil kullanımının henüz yaygınlaşmadığı yıllarda, böylesine nadir bir araca sahip olmak büyük bir prestij kaynağıydı.

1951-1952 yılları arasında, üzerinde orijinal Siirt plakasının yazılı olduğu Moris marka bu otomobil, dönemin önemli figürlerinden bazılarını bir araya getiriyor.

Fotoğrafın sol tarafında, Kurtalan’da berberlik yapan rahmetli Behçet Fidan yer alıyor.

Fotoğrafın ortasında yer alan isim ise Diyarbakır’da ikamet eden ve dönemin tanınmış şoförlerinden biri olan Muhsin Örgün. Sağda ise YSE emekli baş formeni Şefik Özturan’ı görüyoruz.

O yıllarda otomobil sahipliği bir zenginlik ve statü sembolü olarak görülürken, bu karede yer alan Moris marka araç ve yolcuları, Siirt’in geçmişine dair önemli bir iz bırakıyor.

Fotoğraf: Tarihçi Faik Kuzu’nun arşivinden…

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.