Yaz Mevsimi Siirt’te Küçükbaş Hayvan Satışlarını Vurdu

Siirt 17.08.2024 - 15:23, Güncelleme: 17.08.2024 - 15:23 3347+ kez okundu.
 

Yaz Mevsimi Siirt’te Küçükbaş Hayvan Satışlarını Vurdu

Hava sıcaklıklarının rekor seviyelere çıktığı Temmuz ve Ağustos aylarında kırmızı et tüketimi azalırken bu durum küçükbaş hayvan yetiştiricilerini olumsuz etkiledi.
Siirt’e düşen et fiyatları küçükbaş hayvan yetiştiricilerini de ekilemeye başladı. Yaz Mevsimi nedeniyle kırmızı et talebi azalırken bu durum satışlara düşüş olarak yansıyor. Kırmızı et tüketiminin Yaz Mevsiminde genel olarak azaldığını kaydeden kasap ustaları satışlar azaldıkça kesimlik koyun, keçi, kuzu gibi küçükbaş hayvan satışlarının da buna bağlı olarak düştüğünü haliyle yetiştiricilerin ellerindeki hayvanların uzun süre istenilen fiyattan satılmadığını aktarıyor. Kurtalan’da hayvan alım satımı yapan Engin Ertonga, köy köy gezdiğini söylerken gezdiği köylerde bulunan küçükbaş hayvanların fiyatında ciddi yükseliş olduğunu söyleyip “Bir çift kuzu için 15 bin lira fiyat çekiyorlar. Ben bu kuzuları bu fiyattan alırsam kasaplara hemen satamam, kar etmek için hemen satarsam kasaplar aldığım fiyatın altında fiyat biçer, tüccar olarak yapacağım işten kar etmezsem neden satın alayım ki.” dedi. Ertonga, her yıl Kurban Bayramı sonrası küçükbaş havan fiyatlarının düştüğüne dikkati çekip Yaz Mevsimi nedeniyle de kırmızı ettin fazla tüketilmediğine işaret ederken “Şuan ne kasap, ne tüccar, ne de üretici bu işten kar etmez. Çünkü kırmızı et tüketicisin gerek fiyatın yüksek olması en önemlisi de yaz mevsiminde tüketimin ciddi manada azalması nedeniyle bu sektörde faaliyet gösteren herkes zor durumda, önümüzdeki aylarda mevsimin değişmesiyle birlikte bu durumda değişeceği kanaatindeyim.” sözlerini kullandı. (Abdulaziz ÖZCAN)
Hava sıcaklıklarının rekor seviyelere çıktığı Temmuz ve Ağustos aylarında kırmızı et tüketimi azalırken bu durum küçükbaş hayvan yetiştiricilerini olumsuz etkiledi.

Siirt’e düşen et fiyatları küçükbaş hayvan yetiştiricilerini de ekilemeye başladı. Yaz Mevsimi nedeniyle kırmızı et talebi azalırken bu durum satışlara düşüş olarak yansıyor.

Kırmızı et tüketiminin Yaz Mevsiminde genel olarak azaldığını kaydeden kasap ustaları satışlar azaldıkça kesimlik koyun, keçi, kuzu gibi küçükbaş hayvan satışlarının da buna bağlı olarak düştüğünü haliyle yetiştiricilerin ellerindeki hayvanların uzun süre istenilen fiyattan satılmadığını aktarıyor.

Kurtalan’da hayvan alım satımı yapan Engin Ertonga, köy köy gezdiğini söylerken gezdiği köylerde bulunan küçükbaş hayvanların fiyatında ciddi yükseliş olduğunu söyleyip “Bir çift kuzu için 15 bin lira fiyat çekiyorlar. Ben bu kuzuları bu fiyattan alırsam kasaplara hemen satamam, kar etmek için hemen satarsam kasaplar aldığım fiyatın altında fiyat biçer, tüccar olarak yapacağım işten kar etmezsem neden satın alayım ki.” dedi.

Ertonga, her yıl Kurban Bayramı sonrası küçükbaş havan fiyatlarının düştüğüne dikkati çekip Yaz Mevsimi nedeniyle de kırmızı ettin fazla tüketilmediğine işar et ederken “Şuan ne kasap, ne tüccar, ne de üretici bu işten kar etmez. Çünkü kırmızı et tüketicisin gerek fiyatın yüksek olması en önemlisi de yaz mevsiminde tüketimin ciddi manada azalması nedeniyle bu sektörde faaliy et gösteren herkes zor durumda, önümüzdeki aylarda mevsimin değişmesiyle birlikte bu durumda değişeceği kanaatindeyim.” sözlerini kullandı.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.