Kurtalan’daki tescilli bu binalar potansiyel suç alanına dönüştü

Siirt 15.09.2024 - 18:24, Güncelleme: 15.09.2024 - 18:24 2498 kez okundu.
 

Kurtalan’daki tescilli bu binalar potansiyel suç alanına dönüştü

Kurtalan Tren Garı lojmanları koruma altında olmalarına rağmen potansiyel suç alanlarına dönüştü.
Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tescillenmiş olduğu halde harabeye dönen Kurtalan Tren Garını lojmanları 15 Temmuz Demokrasi Parkına gelen vatandaştan tepki topluyor. Metruk yapıya dönüşen tescilli binaların madde bağımlıları ve art niyetliler tarafından kötü amaçlar doğrultusunda kullanıldığını belirten vatandaşlar gece saatlerinde 15 Temmuz Parkının bu tescilli lojmanların olduğu tarafa gelemediklerini söylüyor. Tenha bir yerde olan ve gece saatlerinde her türlü suçun gerçeklemesi için potansiyel alan oluşturan tescilli binaların gerektiği gibi korunması ve güvenliğinin sağlanmasını isteyen vatandaşlar atıl halde olan binaların vatandaşın yararına olacak şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor. (Abdulaziz ÖZCAN)  
Kurtalan Tren Garı lojmanları koruma altında olmalarına rağmen potansiyel suç alanlarına dönüştü.

Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tescillenmiş olduğu halde harabeye dönen Kurtalan Tren Garını lojmanları 15 Temmuz Demokrasi Parkına gelen vatandaştan tepki topluyor.

Metruk yapıya dönüşen tescilli binaların madde bağımlıları ve art niyetliler tarafından kötü amaçlar doğrultusunda kullanıldığını belirten vatandaşlar gece saatlerinde 15 Temmuz Parkının bu tescilli lojmanların olduğu tarafa gelemediklerini söylüyor.

Tenha bir yerde olan ve gece saatlerinde her türlü suçun gerçeklemesi için potansiyel alan oluşturan tescilli binaların gerektiği gibi korunması ve güvenliğinin sağlanmasını isteyen vatandaşlar atıl halde olan binaların vatandaşın yararına olacak şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.