Kurtalan’da yaya geçitlerine Türkçe “Önce Yaya”, Kürtçe “Peşi Peya” yazıları yazıldı

Siirt 19.09.2024 - 09:44, Güncelleme: 19.09.2024 - 09:44 2099 kez okundu.
 

Kurtalan’da yaya geçitlerine Türkçe “Önce Yaya”, Kürtçe “Peşi Peya” yazıları yazıldı

Okulların açılmasıyla birlikte Kurtalan Belediyesi tarafından ilçe merkezinde bulunan yaya geçitlerinin belirginleşmesi için boyama çalışması yürütüldü.
2024 - ­2025 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte trafik güvenliğinin artırılması ve ilave tedbirlerin alınmasına yönelik Siirt Valiliğince yayımlanan genelge doğrultusunda Kurtalan Belediyesi tarafından ilçe merkezinin önemli cedde ve okul yollu güzergahlarında bulunan yaya geçitlerinin yeniden boyanmasına yönelik çalışma yürütüldü. Yapılan çalışma kapsamında şehrin muhtelif yerlerinde bulunan yaya geçitlerine Türkçe “Önce Yaya”, Kürtçe “Peşi Peya” yazıları yazıldı. Sabah saatlerinde başlayan yaya geçidi çalışmalarının yarında devam edeceği öğrenilirken Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Sadiye Aktin; “Daha önce vatandaşların talebi üzerine cadde ve sokak yollarının önemli noktalarına hız kesici kavisleri yerleştirmiştik. Okulların açılmasıyla birlikte trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik yaya geçitlerimizin belirginleşmesi amacıyla boyama çalışması yaptık. Yapılan boyama çalışması kapsamında Türkçe “Önce Yaya”, Kürtçe “Peşi Peya” yazıları yazdık. Sürücülerimizden ricamız öğrenci hareketliliğinin artığı eğitim ve öğretim dönemi boyunca trafik işaretlerine ve kurallarına daha fazla dikkat etmeleri.” dedi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Okulların açılmasıyla birlikte Kurtalan Belediyesi tarafından ilçe merkezinde bulunan yaya geçitlerinin belirginleşmesi için boyama çalışması yürütüldü.

2024 - ­2025 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte trafik güvenliğinin artırılması ve ilave tedbirlerin alınmasına yönelik Siirt Valiliğince yayımlanan genelge doğrultusunda Kurtalan Belediyesi tarafından ilçe merkezinin önemli cedde ve okul yollu güzergahlarında bulunan yaya geçitlerinin yeniden boyanmasına yönelik çalışma yürütüldü.

Yapılan çalışma kapsamında şehrin muhtelif yerlerinde bulunan yaya geçitlerine Türkçe “Önce Yaya”, Kürtçe “Peşi Peya” yazıları yazıldı.

Sabah saatlerinde başlayan yaya geçidi çalışmalarının yarında devam edeceği öğrenilirken Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Sadiye Aktin; “Daha önce vatandaşların talebi üzerine cadde ve sokak yollarının önemli noktalarına hız kesici kavisleri yerleştirmiştik. Okulların açılmasıyla birlikte trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik yaya geçitlerimizin belirginleşmesi amacıyla boyama çalışması yaptık. Yapılan boyama çalışması kapsamında Türkçe “Önce Yaya”, Kürtçe “Peşi Peya” yazıları yazdık. Sürücülerimizden ricamız öğrenci hareketliliğinin artığı eğitim ve öğretim dönemi boyunca trafik işaretlerine ve kurallarına daha fazla dikkat etmeleri.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.