Siirtli Çiftçi Yarım Asırlık Traktörüyle Teknolojiye Meydan Okuyor

Siirt 05.10.2024 - 18:17, Güncelleme: 05.10.2024 - 18:17 1161 kez okundu.
 

Siirtli Çiftçi Yarım Asırlık Traktörüyle Teknolojiye Meydan Okuyor

Siirt’in Kurtalan ilçesinde yaşayan Abdulhalik İnaç, 43 yıl önce aldığı İşbora marka traktörü halen ilk günkü gibi kullanıyor. Yerli üretim olan bu traktör, sadece küçük bakım ihtiyaçlarıyla yıllardır hizmet etmeye devam ediyor ve İnaç, ağır tarım işlerinde ona güvenerek çift sürüm yapıyor, yük taşıyor.
Abdulhalik İnaç, 1981 yılında Burdur Traktör Fabrikası tarafından üretilen ve Japon İşbora markasıyla Türkiye genelinde satılan traktörü, o dönem sahip olduğu teknolojik üstünlükleri ve yerli üretim olması nedeniyle tercih ettiğini söyledi. Aradan geçen uzun yıllara rağmen traktörünün ilk günkü performansını koruduğunu belirten İnaç, “İlk aldığımda büyük bir heyecanla kullanmaya başlamıştım. Bugün hala aynı heyecanı taşıyorum. 43 yıldır büyük bir arıza yaşamadım. Yalnızca rutin bakımlarla işimi görüyorum.” dedi. Traktörün bu kadar uzun süre kullanılabilmesinde kolay bakım ve onarım imkanlarının büyük bir rol oynadığını vurgulayan Abdulhalik İnaç, yedek parça bulmanın hiç zor olmadığını ve bu sayede herhangi bir sorunla karşılaşmadığını ifade etti. Tarla sürmekten ağır yük taşımaya kadar her alanda traktörünü aktif olarak kullanmaya devam ettiğini belirten İnaç, "Çift sürümde de ağır yüklerin taşınmasında da traktörüm bana hep yardımcı oldu. Ufak tefek bakımlar dışında bugüne kadar hiç sorun çıkarmadı.” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Aile Yadigarı Bir Emektar Abdulhalik İnaç, İşbora marka traktörünün kendisi için sadece bir tarım aracı olmadığını, aynı zamanda bir aile yadigarı olduğunu belirtti. İnaç, yıllar içinde birçok yeni traktör modeli piyasaya sürülmesine rağmen, bu eski traktörü satmayı asla düşünmediğini söyledi. İnaç, “Bu traktör benim için sadece bir iş aracı değil, ailemin bir parçası gibi. Onunla geçirdiğimiz yılların hatırası benim için çok kıymetli.” ifadelerini kullandı.   (Abdulaziz ÖZCAN)
Siirt’in Kurtalan ilçesinde yaşayan Abdulhalik İnaç, 43 yıl önce aldığı İşbora marka traktörü halen ilk günkü gibi kullanıyor. Yerli üretim olan bu traktör, sadece küçük bakım ihtiyaçlarıyla yıllardır hizmet etmeye devam ediyor ve İnaç, ağır tarım işlerinde ona güvenerek çift sürüm yapıyor, yük taşıyor.

Abdulhalik İnaç, 1981 yılında Burdur Traktör Fabrikası tarafından üretilen ve Japon İşbora markasıyla Türkiye genelinde satılan traktörü, o dönem sahip olduğu teknolojik üstünlükleri ve yerli üretim olması nedeniyle tercih ettiğini söyledi. Aradan geçen uzun yıllara rağmen traktörünün ilk günkü performansını koruduğunu belirten İnaç, “İlk aldığımda büyük bir heyecanla kullanmaya başlamıştım. Bugün hala aynı heyecanı taşıyorum. 43 yıldır büyük bir arıza yaşamadım. Yalnızca rutin bakımlarla işimi görüyorum.” dedi.

Traktörün bu kadar uzun süre kullanılabilmesinde kolay bakım ve onarım imkanlarının büyük bir rol oynadığını vurgulayan Abdulhalik İnaç, yedek parça bulmanın hiç zor olmadığını ve bu sayede herhangi bir sorunla karşılaşmadığını ifade etti. Tarla sürmekten ağır yük taşımaya kadar her alanda traktörünü aktif olarak kullanmaya devam ettiğini belirten İnaç, "Çift sürümde de ağır yüklerin taşınmasında da traktörüm bana hep yardımcı oldu. Ufak tefek bakımlar dışında bugüne kadar hiç sorun çıkarmadı.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Aile Yadigarı Bir Emektar

Abdulhalik İnaç, İşbora marka traktörünün kendisi için sadece bir tarım aracı olmadığını, aynı zamanda bir aile yadigarı olduğunu belirtti. İnaç, yıllar içinde birçok yeni traktör modeli piyasaya sürülmesine rağmen, bu eski traktörü satmayı asla düşünmediğini söyledi. İnaç, “Bu traktör benim için sadece bir iş aracı değil, ailemin bir parçası gibi. Onunla geçirdiğimiz yılların hatırası benim için çok kıymetli.” ifadelerini kullandı.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.