Siirt, Deprem İzleme Ağına Dahil Ediliyor

Siirt 08.10.2024 - 15:33, Güncelleme: 08.10.2024 - 15:33 1762 kez okundu.
 

Siirt, Deprem İzleme Ağına Dahil Ediliyor

AFAD, Siirt’in Pervari ilçesine deprem izleme ekipmanları kurmak için harekete geçti. 22 Ekim’de yapılacak ihale sonrası kurulacak GNSS alıcıları, bölgedeki deprem riskini izleyip olası tehlikelere karşı erken uyarı sağlayacak.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü aracılığıyla, Siirt’in Pervari ilçesine deprem izleme cihazları kurmak için harekete geçti. Yapılan ihale duyurusuna göre, Pervari ile birlikte Erzincan Refahiye, Hakkari Yüksekova, Şırnak Cizre ve İzmir Çeşme gibi 10 farklı lokasyona 10 adet GNSS alıcısı yerleştirilecek. Bu sürecin, 22 Ekim’de gerçekleştirilecek ihalenin ardından 80 gün içinde tamamlanması planlanıyor. GNSS Alıcıları Ne İşe Yarar? Küresel Navigasyon Uydu Sistemi (GNSS), dünya üzerindeki bir kullanıcının coğrafi konumunu belirlemeye olanak tanır. Uzaydan sinyaller yollayarak konum bulma ve belirlemede kullanılan bu teknoloji, askeri, sivil ve bilimsel alanlarda yaygın olarak kullanılıyor. GNSS, özellikle deprem izleme gibi kritik bilimsel çalışmalar için büyük önem taşıyor. AFAD’ın bu yatırımı, depremleri izleme ve olası riskleri önceden tespit etme konusundaki çalışmalarına önemli bir katkı sağlayacak.   (Abdulaziz ÖZCAN)
AFAD, Siirt’in Pervari ilçesine deprem izleme ekipmanları kurmak için harekete geçti. 22 Ekim’de yapılacak ihale sonrası kurulacak GNSS alıcıları, bölgedeki deprem riskini izleyip olası tehlikelere karşı erken uyarı sağlayacak.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü aracılığıyla, Siirt’in Pervari ilçesine deprem izleme cihazları kurmak için harekete geçti. Yapılan ihale duyurusuna göre, Pervari ile birlikte Erzincan Refahiye, Hakkari Yüksekova, Şırnak Cizre ve İzmir Çeşme gibi 10 farklı lokasyona 10 adet GNSS alıcısı yerleştirilecek. Bu sürecin, 22 Ekim’de gerçekleştirilecek ihalenin ardından 80 gün içinde tamamlanması planlanıyor.

GNSS Alıcıları Ne İşe Yarar?

Küresel Navigasyon Uydu Sistemi (GNSS), dünya üzerindeki bir kullanıcının coğrafi konumunu belirlemeye olanak tanır. Uzaydan sinyaller yollayarak konum bulma ve belirlemede kullanılan bu teknoloji, askeri, sivil ve bilimsel alanlarda yaygın olarak kullanılıyor. GNSS, özellikle deprem izleme gibi kritik bilimsel çalışmalar için büyük önem taşıyor.

AFAD’ın bu yatırımı, depremleri izleme ve olası riskleri önceden tespit etme konusundaki çalışmalarına önemli bir katkı sağlayacak.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.