Siirt Dahil 7 İlde Dev Organize Suç Operasyonu: 95 Şüpheli Yakalandı

Siirt 12.10.2024 - 11:32, Güncelleme: 12.10.2024 - 11:32 755 kez okundu.
 

Siirt Dahil 7 İlde Dev Organize Suç Operasyonu: 95 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bursa, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Sakarya ve Siirt merkezli geniş kapsamlı operasyonlarda sekiz ayrı organize suç örgütüne darbe vuruldu. "KUYU-32" ve "KUYU-33" kod adıyla yürütülen operasyonlarda toplam 95 şüpheli gözaltına alındı.
Operasyon kapsamında farklı illerde örgüt liderlerine yönelik eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. İzmir'de Erkan Bulu, Kahramanmaraş'ta Vahdettin Yardım, Konya'da Mehmet Elagöz Bildik, Sakarya'da Selçuk Delikara ve İhsan Astam, Gaziantep'te cezaevinde bulunan Cuma Ali Dursun, Bursa’da yurt dışında tutuklu bulunan B.G. ve Siirt’te yine cezaevinde olan Rıdvan Dündar'ın liderlik ettiği yapılar hedef alındı. Yakalanan şüpheliler hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, tehdit, şantaj, kasten öldürmeye teşebbüs gibi ağır suçlardan soruşturma başlatıldı. Ayrıca, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet, tefecilik ve mala zarar verme gibi suçlar da soruşturma kapsamında yer aldı. Operasyonlar sırasında 24 ruhsatsız tabanca, 11 ruhsatsız tüfek, bir otomatik tabanca, dokuz kesici ve delici alet, çeşitli uyuşturucu maddeler ve çok sayıda çek ile senet ele geçirildi. Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen operasyonlar, ilgili illerin KOM Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. Bakanlık yetkilileri, organize suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini ve halkın huzurunu bozan hiçbir yapıya müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti. İçişleri Bakanlığı açıklamasında, “Hangi büyüklükte olursa olsun, organize suç örgütleri çökertilecektir” ifadelerine yer verildi. Ayrıca operasyonlarda emeği geçen savcılık ve emniyet güçlerine teşekkür edilerek, “Allah kahraman polisimizin ayağına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” denildi.   (Haber Merkezi)
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bursa, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Sakarya ve Siirt merkezli geniş kapsamlı operasyonlarda sekiz ayrı organize suç örgütüne darbe vuruldu. "KUYU-32" ve "KUYU-33" kod adıyla yürütülen operasyonlarda toplam 95 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında farklı illerde örgüt liderlerine yönelik eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. İzmir'de Erkan Bulu, Kahramanmaraş'ta Vahdettin Yardım, Konya'da Mehmet Elagöz Bildik, Sakarya'da Selçuk Delikara ve İhsan Astam, Gaziantep'te cezaevinde bulunan Cuma Ali Dursun, Bursa’da yurt dışında tutuklu bulunan B.G. ve Siirt’te yine cezaevinde olan Rıdvan Dündar'ın liderlik ettiği yapılar hedef alındı.

Yakalanan şüpheliler hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, tehdit, şantaj, kasten öldürmeye teşebbüs gibi ağır suçlardan soruşturma başlatıldı. Ayrıca, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet, tefecilik ve mala zarar verme gibi suçlar da soruşturma kapsamında yer aldı.

Operasyonlar sırasında 24 ruhsatsız tabanca, 11 ruhsatsız tüfek, bir otomatik tabanca, dokuz kesici ve delici alet, çeşitli uyuşturucu maddeler ve çok sayıda çek ile senet ele geçirildi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen operasyonlar, ilgili illerin KOM Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. Bakanlık yetkilileri, organize suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini ve halkın huzurunu bozan hiçbir yapıya müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, “Hangi büyüklükte olursa olsun, organize suç örgütleri çökertilecektir” ifadelerine yer verildi. Ayrıca operasyonlarda emeği geçen savcılık ve emniyet güçlerine teşekkür edilerek, “Allah kahraman polisimizin ayağına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” denildi.

 

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.