Kayabağlar’da Açılan Spor Sahası Çocuklar İçin Bubi Tuzağına Dönüştü

Siirt 09.10.2024 - 11:07, Güncelleme: 09.10.2024 - 11:07 526 kez okundu.
 

Kayabağlar’da Açılan Spor Sahası Çocuklar İçin Bubi Tuzağına Dönüştü

Kayabağlar Belediyesi’nin “Spora destek, sağlığa destek” sloganıyla beldede açtığı spor sahası, çocuklar için tehlikeli bir hale geldi.
Özellikle beldede yaşayan kadın ve çocukların kolayca ulaşabileceği bir noktada bulunan spor sahası, Kayabağlar Anaokulu’nun giriş kapısının önünde yer alıyor. Bu nedenle, küçük yaştaki çocuklar tarafından kullanılıyor. Bazı spor aletlerindeki eksik parçalar nedeniyle, bu aletleri kullanan çocuklar için tehlike oluşturabiliyor. Geçtiğimiz hafta, spor sahasında bulunan aletlerden birinde oynayan küçük yaştaki bir çocuğun kafasına aldığı darbe sonucu ağır yaralandığı öğrenildi. Aynı olayda, çocuğun küçük kız kardeşinin de bu aletlerde oynarken düşerek dişlerini kırdığı bilgisine ulaşıldı. Aynı spor sahasında en az 5 çocuğun çeşitli yerlerinden yaralandığını ve bu çocuklardan birinin ayağının kırıldığını öğrenildi. Kayabağlar’da yaşayan vatandaşlar, spor sahasının ilk açıldığında memnuniyetle karşılandığını belirtti. Ancak çocukların yaşadığı kazalar sonrasında spor sahasının “bubi tuzağına dönüştü” yorumunu yaptı. Vatandaşlar, çocuklar için ciddi tehlike oluşturan spor aletlerinin tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kayabağlar Belediyesi’nin “Spora destek, sağlığa destek” sloganıyla beldede açtığı spor sahası, çocuklar için tehlikeli bir hale geldi.

Özellikle beldede yaşayan kadın ve çocukların kolayca ulaşabileceği bir noktada bulunan spor sahası, Kayabağlar Anaokulu’nun giriş kapısının önünde yer alıyor. Bu nedenle, küçük yaştaki çocuklar tarafından kullanılıyor.
Bazı spor aletlerindeki eksik parçalar nedeniyle, bu aletleri kullanan çocuklar için tehlike oluşturabiliyor.


Geçtiğimiz hafta, spor sahasında bulunan aletlerden birinde oynayan küçük yaştaki bir çocuğun kafasına aldığı darbe sonucu ağır yaralandığı öğrenildi. Aynı olayda, çocuğun küçük kız kardeşinin de bu aletlerde oynarken düşerek dişlerini kırdığı bilgisine ulaşıldı.


Aynı spor sahasında en az 5 çocuğun çeşitli yerlerinden yaralandığını ve bu çocuklardan birinin ayağının kırıldığını öğrenildi.


Kayabağlar’da yaşayan vatandaşlar, spor sahasının ilk açıldığında memnuniyetle karşılandığını belirtti. Ancak çocukların yaşadığı kazalar sonrasında spor sahasının “bubi tuzağına dönüştü” yorumunu yaptı. Vatandaşlar, çocuklar için ciddi tehlike oluşturan spor aletlerinin tespit edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.