Kerküklü hasta, ağız kanserini Medipol'ün tedavisiyle yendi

Ekonomi (AA) - Anadolu Ajansı | 21.01.2025 - 12:00, Güncelleme: 21.01.2025 - 11:36 459 kez okundu.
 

Kerküklü hasta, ağız kanserini Medipol'ün tedavisiyle yendi

- Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tolga Kandoğan: - "Sigara ve alkol, kanseri riskini artırsa da tek neden bunlar değil. HPV virüsü de ağız kanserine yol açabilir"
İSTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesinde tedavi edilen Irak vatandaşı Nojdat Anwar Shakir Shalar, başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Kerkük vatandaşı 61 yaşındaki Shalar, ağız içinde geçmeyen yara şikayetiyle Medipol Mega Üniversite Hastanesine başvurdu.Yapılan detaylı tetkikler sonucunda ağız kanseri teşhisi konulan hasta, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tolga Kandoğan ve ekibi tarafından 8 saat süren başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.Ameliyat sonrasında hastanenin onkoloji konseyi tarafından radyoterapi ve kemoterapi uygulanmasına karar verilen hasta, 4 aylık tedavi sürecinin sonunda tümörden tamamen kurtuldu.- Hastamız, tümörsüz bir şekilde yaşamına devam ediyor"Açıklamada görüşlerine yer verilenlerden Prof. Dr. Kandoğan, hastalarının ekim ayında kendilerine başvurduğunu, yaptıkları tahliller sonucunda ağız kanseri teşhisi koyduklarını belirtti.Ameliyat sırasında hastalıklı bölgeyi çıkarttıklarını ve oluşan boşluğu omuzdan aldıkları bir parça ile kapattıklarını kaydeden Kandoğan, "Onkoloji konseyi, hastanın patoloji raporlarını değerlendirdi ve radyoterapi ile eş zamanlı kemoterapi yapılmasına karar verdi. Şu an hastamız, tümörsüz bir şekilde yaşamına devam ediyor." ifadelerini kullandı.Kandoğan, ameliyatın ağız içinde yapılmasından dolayı ilk aşamada hastanın sadece yumuşak gıdalarla beslendiğini, ilerleyen dönemde ise normal beslenmeye dönebileceğini aktardı.Üç haftadan uzun süren ağız yaralarının mutlaka bir hekim tarafından değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Prof. Dr. Kandoğan, Human Papilloma Virüsü'nün (HPV) bu kanserde etkili rol üstlendiğini vurguladı.Kandoğan, "Sigara ve alkol, kanseri riskini artırsa da tek neden bunlar değil. HPV virüsü de ağız kanserine yol açabilir. Maalesef, genç yaşlarda sigara ve alkol kullanmayan hastalarda da HPV kaynaklı ağız kanserleri görebiliyoruz. Bu nedenle ergenlik çağını geçmiş her bireyin, HPV aşısı yaptırmasını öneriyorum." değerlendirmesinde bulundu.Nojdat Anwar Shakir Shalar ise Tolga Kandoğan ve ekibinin onunla çok ilgilendiğini, sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini ifade etti.
- Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tolga Kandoğan: - "Sigara ve alkol, kanseri riskini artırsa da tek neden bunlar değil. HPV virüsü de ağız kanserine yol açabilir"

İSTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesinde tedavi edilen Irak vatandaşı Nojdat Anwar Shakir Shalar, başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Kerkük vatandaşı 61 yaşındaki Shalar, ağız içinde geçmeyen yara şikayetiyle Medipol Mega Üniversite Hastanesine başvurdu.

Yapılan detaylı tetkikler sonucunda ağız kanseri teşhisi konulan hasta, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tolga Kandoğan ve ekibi tarafından 8 saat süren başarılı bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Ameliyat sonrasında hastanenin onkoloji konseyi tarafından radyoterapi ve kemoterapi uygulanmasına karar verilen hasta, 4 aylık tedavi sürecinin sonunda tümörden tamamen kurtuldu.

- Hastamız, tümörsüz bir şekilde yaşamına devam ediyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilenlerden Prof. Dr. Kandoğan, hastalarının ekim ayında kendilerine başvurduğunu, yaptıkları tahliller sonucunda ağız kanseri teşhisi koyduklarını belirtti.

Ameliyat sırasında hastalıklı bölgeyi çıkarttıklarını ve oluşan boşluğu omuzdan aldıkları bir parça ile kapattıklarını kaydeden Kandoğan, "Onkoloji konseyi, hastanın patoloji raporlarını değerlendirdi ve radyoterapi ile eş zamanlı kemoterapi yapılmasına karar verdi. Şu an hastamız, tümörsüz bir şekilde yaşamına devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kandoğan, ameliyatın ağız içinde yapılmasından dolayı ilk aşamada hastanın sadece yumuşak gıdalarla beslendiğini, ilerleyen dönemde ise normal beslenmeye dönebileceğini aktardı.

Üç haftadan uzun süren ağız yaralarının mutlaka bir hekim tarafından değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Prof. Dr. Kandoğan, Human Papilloma Virüsü'nün (HPV) bu kanserde etkili rol üstlendiğini vurguladı.

Kandoğan, "Sigara ve alkol, kanseri riskini artırsa da tek neden bunlar değil. HPV virüsü de ağız kanserine yol açabilir. Maalesef, genç yaşlarda sigara ve alkol kullanmayan hastalarda da HPV kaynaklı ağız kanserleri görebiliyoruz. Bu nedenle ergenlik çağını geçmiş her bireyin, HPV aşısı yaptırmasını öneriyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Nojdat Anwar Shakir Shalar ise Tolga Kandoğan ve ekibinin onunla çok ilgilendiğini, sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.