Kurtalan Belediyesi’nden haşere mücadelesi

Siirt 03.08.2024 - 18:31, Güncelleme: 03.08.2024 - 18:31 2597+ kez okundu.
 

Kurtalan Belediyesi’nden haşere mücadelesi

Kurtalan’da belirli aralıklarla yapılan periyodik haşere ilaçlaması bugün yenilendi.
Kurtalan Belediyesi tarafından ilçenin muhtelif yerlerinde haşere ve sinek ilaçlaması yapıldı. Yapılan ilaçlama çalışması kapsamında çöp toplama alanında da  haşerelere karşı ilaçlama yapıldı. İlçe merkezinden geçen atık su kanalları ve menfezlerde de haşere ve sineklere karşı ilaçlanırken İlaçlama Birimi Ekibi personeli İhsan Uysal, haşerelerin hastalık oluşturma tehlikesinin bulunduğunu ve bunun önlenmesi için kapsamlı bir şekilde ilaçlama yapıldığını aktardı. Yapılan ilaçlama çalışması kapsamında ilçe merkezinde haşere ve sinek türemesi için uygun koşullar sağlayan hayvan ağıllarda uygulama kapsamı altına alınırken yapılırken ilaçlamanın parazitlerden kaynaklı bulaşıcı hastalıklar üzerinde de fayda sağlayacağı düşünülüyor. İlaçlama ekibinin aktardığı bilgilere göre yaz ayı boyunca belirli aralıklarla haşere ve sinek ilaçlaması yapılacak olup kapsamlı mücadelenin periyodik aralıklarla süreceği bilgisi verildi. İlçe merkezinin yanı sıra kırsal alanlarda da haşerelere karışı ilaçlama uygulamasının süreceğini belirten ekipler vatandaşın daha rahat ve temiz ortamlarda yaşaması için ilaçlama yapılmasının önemli olduğunu söyledi. (Haber Merkezi)
Kurtalan’da belirli aralıklarla yapılan periyodik haşere ilaçlaması bugün yenilendi.

Kurtalan Belediyesi tarafından ilçenin muhtelif yerlerinde haşere ve sinek ilaçlaması yapıldı.

Yapılan ilaçlama çalışması kapsamında çöp toplama alanında da  haşerelere karşı ilaçlama yapıldı.

İlçe merkezinden geçen atık su kanalları ve menfezlerde de haşere ve sineklere karşı ilaçlanırken İlaçlama Birimi Ekibi personeli İhsan Uysal, haşerelerin hastalık oluşturma tehlikesinin bulunduğunu ve bunun önlenmesi için kapsamlı bir şekilde ilaçlama yapıldığını aktardı.

Yapılan ilaçlama çalışması kapsamında ilçe merkezinde haşere ve sinek türemesi için uygun koşullar sağlayan hayvan ağıllarda uygulama kapsamı altına alınırken yapılırken ilaçlamanın parazitlerden kaynaklı bulaşıcı hastalıklar üzerinde de fayda sağlayacağı düşünülüyor.

İlaçlama ekibinin aktardığı bilgilere göre yaz ayı boyunca belirli aralıklarla haşere ve sinek ilaçlaması yapılacak olup kapsamlı mücadelenin periyodik aralıklarla süreceği bilgisi verildi.

İlçe merkezinin yanı sıra kırsal alanlarda da haşerelere karışı ilaçlama uygulamasının süreceğini belirten ekipler vatandaşın daha rahat ve temiz ortamlarda yaşaması için ilaçlama yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.