Kurtalan’da 19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Siirt 19.09.2024 - 11:53, Güncelleme: 19.09.2024 - 11:55 1312 kez okundu.
 

Kurtalan’da 19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Gaziler Günü Anma Programı kapsamında Kurtalan’da anma töreni gerçekleştirildi.
Kaymakamlık bahçesindeki Atatürk Büstü'ne Kurtalan Kaymakamı Samet Serin tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan anma töreninde, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak Türk Bayrağı göndere çekildi. Tören kapsamında Jandarma Astsubay Öznur Şen, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Jandarma Astsubay Şen, konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal ve Gazi unvanı verilişinin 103’üncü yıl dönümü olduğunu belirterek, vatanı için şehitliği göze alıp görevinde gazi olmuş kahraman gazilerin Gaziler Günü'nü kutlamanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti’nin işgal ve esarete alışık olmayan asil bir millet olduğunu hatırlatan Şen, “Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına kılıç sallayıp zaferden zafere koşan ecdadını örnek alan gaziler, hak ettikleri bu unvanı büyük bir gururla taşımaktadırlar. Gazi, Türk vatanseverliğinin, kahramanlığının ve fedakârlığının yaşayan simgeleridir; bu destanı yazan kahramanlardır.” dedi. Törene Kurtalan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Zincir, Kurtalan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali İnce, gaziler, daire müdürleri, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.   (Abdulaziz ÖZCAN)
Gaziler Günü Anma Programı kapsamında Kurtalan’da anma töreni gerçekleştirildi.

Kaymakamlık bahçesindeki Atatürk Büstü'ne Kurtalan Kaymakamı Samet Serin tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan anma töreninde, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak Türk Bayrağı göndere çekildi.

Tören kapsamında Jandarma Astsubay Öznur Şen, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Jandarma Astsubay Şen, konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal ve Gazi unvanı verilişinin 103’üncü yıl dönümü olduğunu belirterek, vatanı için şehitliği göze alıp görevinde gazi olmuş kahraman gazilerin Gaziler Günü'nü kutlamanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk Milleti’nin işgal ve esarete alışık olmayan asil bir millet olduğunu hatırlatan Şen, “Bu uğurda kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına kılıç sallayıp zaferden zafere koşan ecdadını örnek alan gaziler, hak ettikleri bu unvanı büyük bir gururla taşımaktadırlar. Gazi, Türk vatanseverliğinin, kahramanlığının ve fedakârlığının yaşayan simgeleridir; bu destanı yazan kahramanlardır.” dedi.

Törene Kurtalan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Zincir, Kurtalan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali İnce, gaziler, daire müdürleri, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.