Kurtalan’da Belediyenin Nikah Birimi Kilitlendi, Gençlerin Mutluluğu Ertelendi

Siirt 19.09.2024 - 19:03, Güncelleme: 19.09.2024 - 19:03 2275 kez okundu.
 

Kurtalan’da Belediyenin Nikah Birimi Kilitlendi, Gençlerin Mutluluğu Ertelendi

Kurtalan’da Millet Kütüphanesi ve Konferans Salonu'nda hizmet veren Belediye Nikah İşlemleri Birimi, Kaymakamlık tarafından kapatıldı. 4 gencin nikah töreni iptal edilirken, belediye yetkilileri yapılan işlemi hukuksuz olarak nitelendirdi.
Kurtalan ilçesinde, Millet Kütüphanesi ve Konferans Salonu'nda hizmet veren Kurtalan Belediyesi Nikah İşlemleri Birimi, Kurtalan Kaymakamlığı görevlileri tarafından binadan çıkarıldı ve salonun kapısına kilit vuruldu. Nikah salonunun kapatılması nedeniyle 4 gencin nikah işlemleri iptal edildi. Kurtalan Belediyesi Nikah İşlemleri Birimi'nde çalışan görevliler, Kurtalan Kaymakamlığı görevlisi olduğunu belirten bir memur tarafından binayı terk etmeleri yönünde uyarıldı. Görevlinin yanında getirdiği çilingir ustası, Millet Kütüphanesi ve Konferans Salonu’nun iki giriş kapısındaki kilitleri söktü ve yeni kilitler takarak, binanın anahtarlarını belediye personeline vermedi. Belediye çalışanları, yapılan bu işlemin gerekçesinin kendilerine açıklanmadığını ifade etti. Eş Başkan Sadiye Aktin'den Sert Tepki Olayın ardından Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Sadiye Aktin, DEM Parti Belediye Meclis Üyeleri ve Kurtalan Belediyesi Zabıta Ekipleri ile birlikte binanın önünde basın açıklaması yaptı. Aktin, binanın üç aydır Kurtalan Belediyesi tarafından nikah işlemleri için kullanıldığını belirterek şunları söyledi: “Bugün 4 gencimizin resmi nikahı yapılacaktı. Ancak Kurtalan Kaymakamlığı'ndan bir görevli, personelimize binayı terk etmelerini söyledi. Hiçbir gerekçe sunulmadan, polis ekipleri de olaya dahil edilerek binadan çıkmamız istendi. Çilingir ustası kapıların kilitlerini kırarak yenilerini taktı ve bize anahtar verilmedi." Aktin: “Hukuki Süreç Başlatacağız” Eş Başkan Aktin, Millet Kütüphanesi ve Konferans Salonu’nun Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde belediye ile ortak kullanımda olduğunu vurguladı. Aktin, uygulamanın kanun dışı olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: “Bu bina Kaymakamlıkla bir ilgisi olmayan, belediyemizin de kullanım hakkı olan bir binadır. Yapılan bu uygulama, yasal dayanağı olmayan bir gasp niteliğindedir. Hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu olaya sessiz kalmayıp savcılık makamına gerekli başvuruları yaptık. Halkımızın da bu durumdan haberdar olmasını istiyoruz.” Aktin: “Nikah Törenleri Sabote Edildi” Sadiye Aktin, 4 gencin nikah işlemlerinin usulsüz uygulama nedeniyle sekteye uğradığını belirtti. Gençlerin mağdur edildiğini vurgulayan Aktin, “Bu uygulamayı yapanların, her şeyden önce bu 4 gencimize özür borcu var. Belediye olarak halkımızın yararına olan hizmetlerimizi durdurmak isteyenlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan’da Millet Kütüphanesi ve Konferans Salonu'nda hizmet veren Belediye Nikah İşlemleri Birimi, Kaymakamlık tarafından kapatıldı. 4 gencin nikah töreni iptal edilirken, belediye yetkilileri yapılan işlemi hukuksuz olarak nitelendirdi.

Kurtalan ilçesinde, Millet Kütüphanesi ve Konferans Salonu'nda hizmet veren Kurtalan Belediyesi Nikah İşlemleri Birimi, Kurtalan Kaymakamlığı görevlileri tarafından binadan çıkarıldı ve salonun kapısına kilit vuruldu. Nikah salonunun kapatılması nedeniyle 4 gencin nikah işlemleri iptal edildi.

Kurtalan Belediyesi Nikah İşlemleri Birimi'nde çalışan görevliler, Kurtalan Kaymakamlığı görevlisi olduğunu belirten bir memur tarafından binayı terk etmeleri yönünde uyarıldı.

Görevlinin yanında getirdiği çilingir ustası, Millet Kütüphanesi ve Konferans Salonu’nun iki giriş kapısındaki kilitleri söktü ve yeni kilitler takarak, binanın anahtarlarını belediye personeline vermedi. Belediye çalışanları, yapılan bu işlemin gerekçesinin kendilerine açıklanmadığını ifade etti.

Eş Başkan Sadiye Aktin'den Sert Tepki

Olayın ardından Kurtalan Belediyesi Eş Başkanı Sadiye Aktin, DEM Parti Belediye Meclis Üyeleri ve Kurtalan Belediyesi Zabıta Ekipleri ile birlikte binanın önünde basın açıklaması yaptı. Aktin, binanın üç aydır Kurtalan Belediyesi tarafından nikah işlemleri için kullanıldığını belirterek şunları söyledi:

“Bugün 4 gencimizin resmi nikahı yapılacaktı. Ancak Kurtalan Kaymakamlığı'ndan bir görevli, personelimize binayı terk etmelerini söyledi. Hiçbir gerekçe sunulmadan, polis ekipleri de olaya dahil edilerek binadan çıkmamız istendi. Çilingir ustası kapıların kilitlerini kırarak yenilerini taktı ve bize anahtar verilmedi."

Aktin: “Hukuki Süreç Başlatacağız”

Eş Başkan Aktin, Millet Kütüphanesi ve Konferans Salonu’nun Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde belediye ile ortak kullanımda olduğunu vurguladı. Aktin, uygulamanın kanun dışı olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Bu bina Kaymakamlıkla bir ilgisi olmayan, belediyemizin de kullanım hakkı olan bir binadır. Yapılan bu uygulama, yasal dayanağı olmayan bir gasp niteliğindedir. Hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu olaya sessiz kalmayıp savcılık makamına gerekli başvuruları yaptık. Halkımızın da bu durumdan haberdar olmasını istiyoruz.”

Aktin: “ Nikah Törenleri Sabote Edildi”

Sadiye Aktin, 4 gencin nikah işlemlerinin usulsüz uygulama nedeniyle sekteye uğradığını belirtti. Gençlerin mağdur edildiğini vurgulayan Aktin, “Bu uygulamayı yapanların, her şeyden önce bu 4 gencimize özür borcu var. Belediye olarak halkımızın yararına olan hizmetlerimizi durdurmak isteyenlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.