Kurtalan’da ev kiraları aldı başını gidiyor!

Siirt 07.09.2024 - 10:33, Güncelleme: 07.09.2024 - 10:33 2599 kez okundu.
 

Kurtalan’da ev kiraları aldı başını gidiyor!

Kurtalan’da kira artışları devam ederken birçok vatandaş fiyat artışlarının hakkaniyetsiz bir şekilde yükseldiğini kaydediyor.
Yeni konut inşaatlarının yapılmaması ve çeşitli nedenlerden ötürü ilçe merkezine taşınanların sayısının artması nedeniyle kira ücretlerinde artış yaşanıyor. Geçen yıl 6 bin lira dolaylarında kiraya verilen site dairelerinde emlakçıların aktardığı bilgilere göre fiyatlar 12 ile 15 bin liraya kadar çıkmış bulunuyor. Kurtalan’da faaliyet gösteren emlaçılar özellikle memur, asker ve polis atamaları sırasında ev kiralarının artığını kaydederken kamu görevlisi olmayan vatandaşların büyük bölümünün müstakil sobalı evleri tercih ettiğini aktarıyor. Emlakçılar kira fiyatlarının konutun bulunduğu site, yer aldığı konum ve eşyalı-eşyasız olma niteliğine göre en düşüğü 9 bin liradan başladığını eşyalı halde 15 bin liraya kadar çıktığını söylerken bu fiyatların yılbaşında tekrar yükselebileceğini kaydediyor. Kirada oturan vatandaşlar ise konut kirası ücretlerinde yaşanan artışın abartılı olduğunu söylerken ev sahiplerinin vicdani olarak kiralarını belirlemeleri gerektiğini savunuyor. Kira fiyatlarındaki artış ilçede faaliyet gösteren esnafları da mağdur ediyor. İşletme yeri, kiralık olan esnaflar son zamanlarda kira ücretlerinin 2 kat arttığını söylerken “Kira ücretlerimize yansıtılan fiyat artışını mecburen sattığımız ürünlere yansıtmak zorunda kalıyoruz. Buda ek hayat pahalılığına neden oluyor.” diyor. Kurtalan’da ki kira fiyatı artışlarını önlemek için yetkililerin müdahalesi zorunlu bir hal alırken bu konuda hiçbir adım atılmıyor olması kira ücretlerinin daha da katlanacağı kanaatini oluşturuyor. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan’da kira artışları devam ederken birçok vatandaş fiyat artışlarının hakkaniyetsiz bir şekilde yükseldiğini kaydediyor.

Yeni konut inşaatlarının yapılmaması ve çeşitli nedenlerden ötürü ilçe merkezine taşınanların sayısının artması nedeniyle kira ücretlerinde artış yaşanıyor.

Geçen yıl 6 bin lira dolaylarında kiraya verilen site dairelerinde emlakçıların aktardığı bilgilere göre fiyatlar 12 ile 15 bin liraya kadar çıkmış bulunuyor.

Kurtalan’da faaliyet gösteren emlaçılar özellikle memur, asker ve polis atamaları sırasında ev kiralarının artığını kaydederken kamu görevlisi olmayan vatandaşların büyük bölümünün müstakil sobalı evleri tercih ettiğini aktarıyor.

Emlakçılar kira fiyatlarının konutun bulunduğu site, yer aldığı konum ve eşyalı-eşyasız olma niteliğine göre en düşüğü 9 bin liradan başladığını eşyalı halde 15 bin liraya kadar çıktığını söylerken bu fiyatların yılbaşında tekrar yükselebileceğini kaydediyor.

Kirada oturan vatandaşlar ise konut kirası ücretlerinde yaşanan artışın abartılı olduğunu söylerken ev sahiplerinin vicdani olarak kiralarını belirlemeleri gerektiğini savunuyor.

Kira fiyatlarındaki artış ilçede faaliyet gösteren esnafları da mağdur ediyor.

İşletme yeri, kiralık olan esnaflar son zamanlarda kira ücretlerinin 2 kat arttığını söylerken “ Kira ücretlerimize yansıtılan fiyat artışını mecburen sattığımız ürünlere yansıtmak zorunda kalıyoruz. Buda ek hayat pahalılığına neden oluyor.” diyor.

Kurtalan’da ki kira fiyatı artışlarını önlemek için yetkililerin müdahalesi zorunlu bir hal alırken bu konuda hiçbir adım atılmıyor olması kira ücretlerinin daha da katlanacağı kanaatini oluşturuyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.