Limak Çimento, Kurtalan’da Kapasite Artırıyor

Siirt 18.09.2024 - 12:46, Güncelleme: 18.09.2024 - 12:46 1829 kez okundu.
 

Limak Çimento, Kurtalan’da Kapasite Artırıyor

Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Kayabağlar Beldesi’nde Limak Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., yeni bir kapasite artırma projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini başlatıyor.
Şirketin, bölgede yer maden sahasında kalker ocağı kapasitesini artırmayı planladığı proje için ÇED Yönetmeliği’nin 9. maddesi kapsamında halkın bilgilendirilmesi ve sürece katılımı amacıyla toplantı yapılacağı duyuruldu. Toplantı, 1 Ekim 2024 tarihinde saat 14:00’te Kurtalan ilçesindeki Beyaz Saray Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek. Yeni Mahalle 1113. Sokak, No:1 adresindeki salonda düzenlenecek etkinlikte, Limak yetkilileri proje ile ilgili halkı bilgilendirecek ve halkın görüş ve önerilerini alacak. Kapasite artışıyla beraber bölgedeki üretim hacminin genişletilmesi planlanırken, ÇED süreci kapsamında çevresel etkilerin değerlendirilmesi amacıyla uzmanlar tarafından hazırlanmış raporlar sunulacak. ÇED raporunu hazırlayan ZMH Proje Mühendislik firması, raporun çevresel etkileri ve alınması planlanan önlemleri detaylandırarak, toplantıda kamuoyuna sunacak. Halkın katılımının beklendiği bu toplantıda, bölge sakinleri ve ilgili tarafların proje ile ilgili düşüncelerini paylaşmaları mümkün olacak.   (Haber Merkezi)
Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Kayabağlar Beldesi’nde Limak Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., yeni bir kapasite artırma projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini başlatıyor.

Şirketin, bölgede yer maden sahasında kalker ocağı kapasitesini artırmayı planladığı proje için ÇED Yönetmeliği’nin 9. maddesi kapsamında halkın bilgilendirilmesi ve sürece katılımı amacıyla toplantı yapılacağı duyuruldu.

Toplantı, 1 Ekim 2024 tarihinde saat 14:00’te Kurtalan ilçesindeki Beyaz Saray Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek. Yeni Mahalle 1113. Sokak, No:1 adresindeki salonda düzenlenecek etkinlikte, Limak yetkilileri proje ile ilgili halkı bilgilendirecek ve halkın görüş ve önerilerini alacak.

Kapasite artışıyla beraber bölgedeki üretim hacminin genişletilmesi planlanırken, ÇED süreci kapsamında çevresel etkilerin değerlendirilmesi amacıyla uzmanlar tarafından hazırlanmış raporlar sunulacak.

ÇED raporunu hazırlayan ZMH Proje Mühendislik firması, raporun çevresel etkileri ve alınması planlanan önlemleri detaylandırarak, toplantıda kamuoyuna sunacak.

Halkın katılımının beklendiği bu toplantıda, bölge sakinleri ve ilgili tarafların proje ile ilgili düşüncelerini paylaşmaları mümkün olacak.

 

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.