Limak Çimento yeni projesi için ÇED toplantısı gerçekleştirildi

Siirt 02.10.2024 - 14:56, Güncelleme: 02.10.2024 - 14:56 525 kez okundu.
 

Limak Çimento yeni projesi için ÇED toplantısı gerçekleştirildi

Limak Çimentonun Kurtalan’da hammadde ihtiyacının karşılanması amacı ile gerçekleştirmeyi planladığı kapasite artırma projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı gerçekleştirildi.
Kayabağlar Beldesi sınırları içine doğru Limak Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından uygulanması planlanan kapasite artırma projesi için saat 14.00’da halka açık Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı gerçekleştirildi. Halkın bilgilendirilmesi ve sürece katılması amacıyla Yenimahalle de bulunan Beyaz Saray Düğün Salonunda gerçekleşen toplantıya Limak Çimento Fabrikası Mahmut Zeki Yıldırım, Ak Parti Siirt Kurtalan İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Deryalar, Kayabağlar Belde Muhtarları, Kurtalan ve Kayabağlar’dan gelen vatandaşlar katıldı. Limak Çimento Kurtalan Fabrikasında üretilen çimentonun hammaddesi olarak kullanılan kalkerin çıkartılacağı proje sahasında yıllık 1 milyon ton kalker üretiminin sağlanması hedefleniyor. Yapılan ÇED süreci toplantısı ile bölge halkının düşünceleri de not edilirken ZMH Proje Mühendislik firması, raporun çevresel etkileri ve alınması planlanan önlemleri detaylandırarak, toplantıya katılanlara sundu. (Abdulaziz ÖZCAN)
Limak Çimentonun Kurtalan’da hammadde ihtiyacının karşılanması amacı ile gerçekleştirmeyi planladığı kapasite artırma projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı gerçekleştirildi.

Kayabağlar Beldesi sınırları içine doğru Limak Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından uygulanması planlanan kapasite artırma projesi için saat 14.00’da halka açık Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı gerçekleştirildi.

Halkın bilgilendirilmesi ve sürece katılması amacıyla Yenimahalle de bulunan Beyaz Saray Düğün Salonunda gerçekleşen toplantıya Limak Çimento Fabrikası Mahmut Zeki Yıldırım, Ak Parti Siirt Kurtalan İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Deryalar, Kayabağlar Belde Muhtarları, Kurtalan ve Kayabağlar’dan gelen vatandaşlar katıldı.

Limak Çimento Kurtalan Fabrikasında üretilen çimentonun hammaddesi olarak kullanılan kalkerin çıkartılacağı proje sahasında yıllık 1 milyon ton kalker üretiminin sağlanması hedefleniyor.

Yapılan ÇED süreci toplantısı ile bölge halkının düşünceleri de not edilirken ZMH Proje Mühendislik firması, raporun çevresel etkileri ve alınması planlanan önlemleri detaylandırarak, toplantıya katılanlara sundu.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.