"Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi" 15 yıl sonra yeniden Türkiye'de

Spor (AA) - Anadolu Ajansı | 26.09.2024 - 17:00, Güncelleme: 26.09.2024 - 16:42 700 kez okundu.
 

"Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi" 15 yıl sonra yeniden Türkiye'de

İSTANBUL (AA) - "Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi", 28-29 Eylül'de Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.Red Bull'dan yapılan açıklamaya göre, 2009'da Fransa'nın La Rochelle kentinde başlayan "Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi" farklı lokasyonlarda gerçekleştirilen atlayışlarla 15 yıldır sürüyor.Seri, uzun bir aradan sonra Türkiye'ye geri dönüyor. 2009 yılında Fransa La Rochelle'de atılan ilk adımla başlayan heyecan yolculuğunda bu yılın 7'inci durağı Antalya olacak. Seri, macera tutkunu başarılı sporcuları bugüne dek toplamda 106 etapta ağırladı.15 yılda 100'den fazla atlet Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nde performanslarını gösterdi. - Türk sporcu Kıvanç Gür, Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nde 15'inci yılına iki yeni durak ve 8 etap sığdıran Red Bull Cliff Diving'de bu sene etkinlik tarihinde ilk kez bir Türk sporcu boy gösterecek. Öğrenimini ABD'de University of Louisville'de tamamlayan genç Türk sporcu Kıvanç Gür, etkinliğin Antalya etabına konuk olacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen Gür, böylesine uluslararası ses getiren bir etkinlikte ülkesini temsil edeceği için çok mutlu olduğunu belirtti. Gür, "Kariyerimde en büyük hedefim Red Bull Cliff Diving Antalya'da kürsüye çıkmak. Bir sonraki hedefim ise 2028 yılında ülkemi bir Türk atlayıcı olarak 10 metre kule dalında temsil etmek" ifadelerini kullandı.- 24 sporcu kendi kategorilerinde mücadele ediyorSerinin her durağında 8 erkek, 8 kadın atlayışçı ve wildcard ile belirlenen 4 erkek, 4 kadın atlayışçı olmak üzere toplam 24 sporcu kendi kategorilerinde mücadele ediyor. Red Bull Cliff Diving Antalya'da sporcuların atlayış yapacağı rampa üzerindeki tasarım Les Benjamins markası tarafından tasarlandı. Yarışacak sporcuların hazırlıklarını yapacağı alanın sponsorluğunu ise Decathlon üstlenirken, Segway Ninebot alanda sporculara sürdürülebilir ulaşım desteği sunacak. Yoğun katılım beklenen etkinliğin diğer sponsorları arasında Listerine, Migros ve A.O. Smith markaları da yer alıyor. Serinin Antalya etabında 28 Eylül'de eleme yarışları yapılacak. 29 Eylül 16.00 -17.30 arası gerçekleşecek yarışlar ve final ise S Sport ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

İSTANBUL (AA) - "Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi", 28-29 Eylül'de Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Red Bull'dan yapılan açıklamaya göre, 2009'da Fransa'nın La Rochelle kentinde başlayan "Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi" farklı lokasyonlarda gerçekleştirilen atlayışlarla 15 yıldır sürüyor.

Seri, uzun bir aradan sonra Türkiye'ye geri dönüyor. 2009 yılında Fransa La Rochelle'de atılan ilk adımla başlayan heyecan yolculuğunda bu yılın 7'inci durağı Antalya olacak. Seri, macera tutkunu başarılı sporcuları bugüne dek toplamda 106 etapta ağırladı.15 yılda 100'den fazla atlet Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nde performanslarını gösterdi.

- Türk sporcu Kıvanç Gür, Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nde

15'inci yılına iki yeni durak ve 8 etap sığdıran Red Bull Cliff Diving'de bu sene etkinlik tarihinde ilk kez bir Türk sporcu boy gösterecek. Öğrenimini ABD'de University of Louisville'de tamamlayan genç Türk sporcu Kıvanç Gür, etkinliğin Antalya etabına konuk olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gür, böylesine uluslararası ses getiren bir etkinlikte ülkesini temsil edeceği için çok mutlu olduğunu belirtti.

Gür, "Kariyerimde en büyük hedefim Red Bull Cliff Diving Antalya'da kürsüye çıkmak. Bir sonraki hedefim ise 2028 yılında ülkemi bir Türk atlayıcı olarak 10 metre kule dalında temsil etmek" ifadelerini kullandı.

- 24 sporcu kendi kategorilerinde mücadele ediyor

Serinin her durağında 8 erkek, 8 kadın atlayışçı ve wildcard ile belirlenen 4 erkek, 4 kadın atlayışçı olmak üzere toplam 24 sporcu kendi kategorilerinde mücadele ediyor.

Red Bull Cliff Diving Antalya'da sporcuların atlayış yapacağı rampa üzerindeki tasarım Les Benjamins markası tarafından tasarlandı. Yarışacak sporcuların hazırlıklarını yapacağı alanın sponsorluğunu ise Decathlon üstlenirken, Segway Ninebot alanda sporculara sürdürülebilir ulaşım desteği sunacak. Yoğun katılım beklenen etkinliğin diğer sponsorları arasında Listerine, Migros ve A.O. Smith markaları da yer alıyor.

Serinin Antalya etabında 28 Eylül'de eleme yarışları yapılacak. 29 Eylül 16.00 -17.30 arası gerçekleşecek yarışlar ve final ise S Sport ekranlarından canlı olarak izlenebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.