Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali Başlıyor

Siirt 01.10.2024 - 17:00, Güncelleme: 01.10.2024 - 17:00 349 kez okundu.
 

Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali Başlıyor

Siirt Valiliği, şehrin en önemli tarım ürünlerinden biri olan Siirt fıstığını ve bölgenin doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali'ni hayata geçiriyor.
4 Ekim Cuma günü başlayacak olan festival, iki gün boyunca Siirt halkına ve ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunacak. Valilikten yapılan açıklamaya göre, festival boyunca düzenlenecek renkli etkinlikler ve kültürel faaliyetler, katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak. Festivalin ilk günü, Güres Caddesi'nde düzenlenecek bando eşliğindeki kortej yürüyüşü ile başlayacak. Ardından Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonu'nda resmi açılış töreni yapılacak. Burada, Siirt’in tarımsal sembollerinden biri haline gelen fıstığın üretim süreçlerine ve geleceğine dair önemli bilgilerin paylaşılacağı “Siirt Fıstığının Dünü, Bugünü, Yarını” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Aynı gün öğleden sonra, Tillo ilçesine bağlı İkizbağlar Köyü'nde fıstık hasadı yapılacak ve bu etkinlik, katılımcıların Siirt fıstığına dair geleneksel yöntemleri yerinde gözlemleme fırsatı bulmalarını sağlayacak. Festivalin ilk günündeki etkinlikler, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenecek yöresel halk oyunları gösterisi ve stant ziyaretleriyle devam edecek. Akşam saatlerinde ise Siirt fıstığının en iyi üreticilerinin ödüllendirileceği “Siirt Fıstığının En’leri” ödül töreni gerçekleşecek. Gecenin sonunda, Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri tarafından sahne alacak müzisyenler, kapanış konseri ile festivale katılanlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak. Festivalin ikinci günü ise doğa ve macera tutkunları için dolu dolu bir programla devam edecek. Sabah saatlerinde Tarihi Akabe Yolu’nda yapılacak doğa yürüyüşü ile başlayan etkinlikler, yamaç paraşütü tandem uçuşları ve Ilısu Barajı'nda düzenlenecek tekne turlarıyla sürecek. Akşam saatlerinde ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, Siirt’in sevilen sanatçıları Cengiz Tan ve Burak Uslu sahne alacak. Bu konserler, festivalin coşkusunu doruk noktasına çıkaracak. Siirt Valiliği, şehrin tarihi ve doğal güzellikleri ile tarımsal potansiyelini bir araya getiren bu festivalin, katılımcılara hem keyifli anlar yaşatacağını hem de Siirt fıstığının tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Festivalin tüm halkın katılımına açık olduğu ve Siirt’in zengin kültürel mirasının tanıtılacağı bu etkinliklere herkesin davet edildiği de ifade edildi.   (Haber Merkezi)  
Siirt Valiliği, şehrin en önemli tarım ürünlerinden biri olan Siirt fıstığını ve bölgenin doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali'ni hayata geçiriyor.

4 Ekim Cuma günü başlayacak olan festival, iki gün boyunca Siirt halkına ve ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunacak.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, festival boyunca düzenlenecek renkli etkinlikler ve kültürel faaliyetler, katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak.

Festivalin ilk günü, Güres Caddesi'nde düzenlenecek bando eşliğindeki kortej yürüyüşü ile başlayacak. Ardından Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonu'nda resmi açılış töreni yapılacak. Burada, Siirt’in tarımsal sembollerinden biri haline gelen fıstığın üretim süreçlerine ve geleceğine dair önemli bilgilerin paylaşılacağı “ Siirt Fıstığının Dünü, Bugünü, Yarını” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Aynı gün öğleden sonra, Tillo ilçesine bağlı İkizbağlar Köyü'nde fıstık hasadı yapılacak ve bu etkinlik, katılımcıların Siirt fıstığına dair geleneksel yöntemleri yerinde gözlemleme fırsatı bulmalarını sağlayacak.

Festivalin ilk günündeki etkinlikler, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenecek yöresel halk oyunları gösterisi ve stant ziyaretleriyle devam edecek. Akşam saatlerinde ise Siirt fıstığının en iyi üreticilerinin ödüllendirileceği “ Siirt Fıstığının En’leri” ödül töreni gerçekleşecek. Gecenin sonunda, Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri tarafından sahne alacak müzisyenler, kapanış konseri ile festivale katılanlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

Festivalin ikinci günü ise doğa ve macera tutkunları için dolu dolu bir programla devam edecek. Sabah saatlerinde Tarihi Akabe Yolu’nda yapılacak doğa yürüyüşü ile başlayan etkinlikler, yamaç paraşütü tandem uçuşları ve Ilısu Barajı'nda düzenlenecek tekne turlarıyla sürecek. Akşam saatlerinde ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda, Siirt’in sevilen sanatçıları Cengiz Tan ve Burak Uslu sahne alacak. Bu konserler, festivalin coşkusunu doruk noktasına çıkaracak.

Siirt Valiliği, şehrin tarihi ve doğal güzellikleri ile tarımsal potansiyelini bir araya getiren bu festivalin, katılımcılara hem keyifli anlar yaşatacağını hem de Siirt fıstığının tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Festivalin tüm halkın katılımına açık olduğu ve Siirt’in zengin kültürel mirasının tanıtılacağı bu etkinliklere herkesin davet edildiği de ifade edildi.

 

(Haber Merkezi)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.