Siirt Fıstığında Fiyat Düştü, Yükseliş Beklenmiyor

Siirt 07.10.2024 - 17:45, Güncelleme: 07.10.2024 - 17:45 2335 kez okundu.
 

Siirt Fıstığında Fiyat Düştü, Yükseliş Beklenmiyor

Fıstıktaki yüksek fiyatlar geriledi kuruyemişçiler fiyatın stabil kalabileceğini düşünüyor.
Ürettiği yeni mahsul Siirt fıstığı istediği fiyattan satamayan üreticiler düşen fiyatın stabil kalmasına neden oluyor. Kavrulmuş Siirt fıstığının fiyatı 600 liradan 450 liraya kadar düşerken kuruyemişçiler bu fiyatların bir müddet daha bu şekilde stabil kalabileceğini düşünüyor. Yeni mahsul fıstık piyasaya girince bir ay önce 600 liradan satılan kavrulmuş Siirt fıstığın kilosu Kurtalan’da 450 liraya kadar düşerken ilçede faaliyet gösteren kuruyemiş işletmecileri fıstık üreticilerinin bu yıl elde ettikleri yeni mahsulleri daha tam olarak satmadığına değinip “Üreticimizin elinde kavrulmamış fıstık bulundukça Siirt fıstığında artış beklenmemeli.” diyor. Beykent Caddesi güzergahında faaliyet Öz Şahin Kuruyemiş İşletmecisi Tuncay Şahin Kurtalan’da bu yıl fıstık üretiminin olumsuz geçen hava şartları nedeniyle önceki yıllara oranla düşüş yaşadığını belirtirken bu durum diğer fıstık üreticisi konumunda olan il ve ilçeler için geçerli olmadığını belirtti. Şahin, yeni mahsul fıstık fiyatlarının geçen yılla göre neredeyse aynı olduğunu aktarırken “Geçen yıl 260 lira ile 300 lira arasında satılan işlenmemiş fıstığın kilosu bu yıl kalitesine göre 280 lira ile 350 lira arasında değişiyor. Haliyle fiyatlar geçen yılla göre aynı olunca üretici satmak istemiyor bu da serbest piyasada fıstık arzının yüksek olmasına neden oluyor.” sözlerini kullanarak “Bu şekilde olursa Siirt fıstığı fiyatında şuan için yükseliş beklememek gerekli.” dedi.   (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)
Fıstıktaki yüksek fiyatlar geriledi kuruyemişçiler fiyatın stabil kalabileceğini düşünüyor.

Ürettiği yeni mahsul Siirt fıstığı istediği fiyattan satamayan üreticiler düşen fiyatın stabil kalmasına neden oluyor.

Kavrulmuş Siirt fıstığının fiyatı 600 liradan 450 liraya kadar düşerken kuruyemişçiler bu fiyatların bir müddet daha bu şekilde stabil kalabileceğini düşünüyor.

Yeni mahsul fıstık piyasaya girince bir ay önce 600 liradan satılan kavrulmuş Siirt fıstığın kilosu Kurtalan’da 450 liraya kadar düşerken ilçede faaliyet gösteren kuruyemiş işletmecileri fıstık üreticilerinin bu yıl elde ettikleri yeni mahsulleri daha tam olarak satmadığına değinip “Üreticimizin elinde kavrulmamış fıstık bulundukça Siirt fıstığında artış beklenmemeli.” diyor.

Beykent Caddesi güzergahında faaliyet Öz Şahin Kuruyemiş İşletmecisi Tuncay Şahin Kurtalan’da bu yıl fıstık üretiminin olumsuz geçen hava şartları nedeniyle önceki yıllara oranla düşüş yaşadığını belirtirken bu durum diğer fıstık üreticisi konumunda olan il ve ilçeler için geçerli olmadığını belirtti.

Şahin, yeni mahsul fıstık fiyatlarının geçen yılla göre neredeyse aynı olduğunu aktarırken “Geçen yıl 260 lira ile 300 lira arasında satılan işlenmemiş fıstığın kilosu bu yıl kalitesine göre 280 lira ile 350 lira arasında değişiyor. Haliyle fiyatlar geçen yılla göre aynı olunca üretici satmak istemiyor bu da serbest piyasada fıstık arzının yüksek olmasına neden oluyor.” sözlerini kullanarak “Bu şekilde olursa Siirt fıstığı fiyatında şuan için yükseliş beklememek gerekli.” dedi.

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ms
(07.10.2024 23:27 - #810)
Hangi kuruyemişçide 450 lira ? Ortalama 550 liraya satiliyor.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)