Siirt Kurtalan: Türkiye'nin En Sıcak Noktası!

Siirt 02.08.2024 - 10:30, Güncelleme: 02.08.2024 - 10:30 2303+ kez okundu.
 

Siirt Kurtalan: Türkiye'nin En Sıcak Noktası!

Türkiye genelinde hava sıcaklıklarında dikkat çekici farklılıklar yaşanıyor. 1 Ağustos'ta Siirt'in Kurtalan ilçesi, Türkiye'nin en sıcak noktası olarak kayıtlara geçti. Aynı tarihte Giresun'un Eğribel ilçesi Karakolu beldesi ise 12 derece ile en serin yer oldu.
Güneydoğu Anadolu'da Kavurucu Sıcaklıklar: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. İşte bu bölgelerde kaydedilen en yüksek sıcaklıklar: Siirt Kurtalan: 46 derece Şırnak Cizre: 46 derece Şırnak Silopi: 45 derece Diyarbakır Bismil: 45 derece Mardin Midyat: 44 derece Urfa Ceylanpınar: 44 derece Uzmanlar, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları ve bol su tüketmeleri gerektiğini vurguluyor. Sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Karadeniz ve Doğu Anadolu'da Serin Hava: Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise daha serin hava koşulları hakim. Bu bölgelerde ölçülen en düşük sıcaklıklar şöyle: Giresun Eğribel Karakolu: 12 derece Artvin Kobak: 13 derece Erzurum Yoncalı: 13 derece Kayseri Şahmelik: 13 derece Sivas Yeniçubuk: 13 derece Artvin Meretet: 14 derece Karadeniz'in yüksek rakımlı bölgelerinde serin hava, yayla turizmi için ideal koşullar sağlıyor. Bu bölgelerde serinlik, halkın ve turistlerin rahatlamasına yardımcı oluyor. (Haber Merkezi)
Türkiye genelinde hava sıcaklıklarında dikkat çekici farklılıklar yaşanıyor. 1 Ağustos'ta Siirt'in Kurtalan ilçesi, Türkiye'nin en sıcak noktası olarak kayıtlara geçti. Aynı tarihte Giresun'un Eğribel ilçesi Karakolu beldesi ise 12 derece ile en serin yer oldu.

Güneydoğu Anadolu'da Kavurucu Sıcaklıklar:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. İşte bu bölgelerde kaydedilen en yüksek sıcaklıklar:

  • Siirt Kurtalan: 46 derece
  • Şırnak Cizre: 46 derece
  • Şırnak Silopi: 45 derece
  • Diyarbakır Bismil: 45 derece
  • Mardin Midyat: 44 derece
  • Urfa Ceylanpınar: 44 derece

Uzmanlar, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları ve bol su tüketmeleri gerektiğini vurguluyor. Sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

Karadeniz ve Doğu Anadolu'da Serin Hava:

Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde ise daha serin hava koşulları hakim. Bu bölgelerde ölçülen en düşük sıcaklıklar şöyle:

  • Giresun Eğribel Karakolu: 12 derece
  • Artvin Kobak: 13 derece
  • Erzurum Yoncalı: 13 derece
  • Kayseri Şahmelik: 13 derece
  • Sivas Yeniçubuk: 13 derece
  • Artvin Meretet: 14 derece

Karadeniz'in yüksek rakımlı bölgelerinde serin hava, yayla turizmi için ideal koşullar sağlıyor. Bu bölgelerde serinlik, halkın ve turistlerin rahatlamasına yardımcı oluyor.

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.