Siirt Kurtalan'da Köylüler Domuz Nöbetine Başladı!

Siirt 04.08.2024 - 15:48, Güncelleme: 04.08.2024 - 15:51 2934+ kez okundu.
 

Siirt Kurtalan'da Köylüler Domuz Nöbetine Başladı!

Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Beykent köyü sakinleri, bağ ve bahçelerine zarar veren domuz sürülerine karşı silahlı nöbet tutmaya başladı. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte meyve üretiminde artış yaşanan köyde, vatandaşlar domuzların ürünlerine zarar vermemesi için gündüz saatlerinde nöbet tutuyor.
Yaz Mevsiminde zengin meyve çeşidi üretimiyle bilinen Beykent Köyünde yaşayan vatandaşlar bağ ve bahçelerine dadanan domuz sürülerine karşı önlem almak amacıyla silahlı nöbet tutuyor. Köylüler, domuz sürülerinin bağ ve bahçelerine zarar vermemesi için gündüz saatleri boyunca nöbet tutuklarını söylerken birçok defa sürüler halinde gelen domuzları ruhsatlı tüfekleri patlatarak korkutup kaçırttıklarını beyan etti. Beykent Köyü sakinlerinden olan Behcet Ayık, 10 yıldır avcılık belgesinin olduğunu söylerken “Amacımız domuzları öldürmek değil korkup kaçmalarını sağlamak. Çünkü bağ ve bahçelerimize dadanmaya başladılar. Ne yapacağımızı şaşırdık, bizde çareyi silah patlatmakta bulduk.” dedi. Silah patlatılınca domuz sürülerinin bağ ve bahçelere yanaşmadığını aktaran Ayık, şimdiye kadar 5-6 defa nöbet esnasında domuz sürüleriyle karşılaştığını şu sözlerle gazetemiz muhabirine aktarıyor. “Yaban hayatta yaşayan domuzlar 20-30 hatta 40 nüfusluk guruplar halinde geziyorlar. Nöbet tutmaya başladığımız günden bu yana en az 5-6 defa sürülerine rastladım. İçinde irili ufaklı onlarca domuz vardı. Bu domuzların hepsi Alfa diye tabir ettiğimiz anaç domuz önderliğinde hareket ediyor, o nereye kaçıyorsa peşinden koşmaya başlıyorlardı.” Domuz nöbetine katılım sağlayan Hurşit Güneş ise sürüler halinde gezen domuzların bahçelere dadandığını ekmiş oldukları salatalık, domates ve biber gibi sebzeleri kökünden sökerek zarar verdiklerini ifade edip “Hemen yakınımızda benim de 1 dönümlük bahçem var. Onu korumak için gündüzleri gelip domuz nöbeti tutuyorum. Bu yıl birçok defa bu sürülere rastladık fakat öldürmeden tüfek sesiyle kaçmalarını sağladık.” açıklamasını yaptı.   (Abdulaziz ÖZCAN)  
Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Beykent köyü sakinleri, bağ ve bahçelerine zarar veren domuz sürülerine karşı silahlı nöbet tutmaya başladı. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte meyve üretiminde artış yaşanan köyde, vatandaşlar domuzların ürünlerine zarar vermemesi için gündüz saatlerinde nöbet tutuyor.

Yaz Mevsiminde zengin meyve çeşidi üretimiyle bilinen Beykent Köyünde yaşayan vatandaşlar bağ ve bahçelerine dadanan domuz sürülerine karşı önlem almak amacıyla silahlı nöbet tutuyor.

Köylüler, domuz sürülerinin bağ ve bahçelerine zarar vermemesi için gündüz saatleri boyunca nöbet tutuklarını söylerken birçok defa sürüler halinde gelen domuzları ruhsatlı tüfekleri patlatarak korkutup kaçırttıklarını beyan etti.

Beykent Köyü sakinlerinden olan Behcet Ayık, 10 yıldır avcılık belgesinin olduğunu söylerken “Amacımız domuzları öldürmek değil korkup kaçmalarını sağlamak. Çünkü bağ ve bahçelerimize dadanmaya başladılar. Ne yapacağımızı şaşırdık, bizde çareyi silah patlatmakta bulduk.” dedi.

Silah patlatılınca domuz sürülerinin bağ ve bahçelere yanaşmadığını aktaran Ayık, şimdiye kadar 5-6 defa nöbet esnasında domuz sürüleriyle karşılaştığını şu sözlerle gazetemiz muhabirine aktarıyor.

“Yaban hayatta yaşayan domuzlar 20-30 hatta 40 nüfusluk guruplar halinde geziyorlar. Nöbet tutmaya başladığımız günden bu yana en az 5-6 defa sürülerine rastladım. İçinde irili ufaklı onlarca domuz vardı. Bu domuzların hepsi Alfa diye tabir ettiğimiz anaç domuz önderliğinde hareket ediyor, o nereye kaçıyorsa peşinden koşmaya başlıyorlardı.”

Domuz nöbetine katılım sağlayan Hurşit Güneş ise sürüler halinde gezen domuzların bahçelere dadandığını ekmiş oldukları salatalık, domates ve biber gibi sebzeleri kökünden sökerek zarar verdiklerini ifade edip “Hemen yakınımızda benim de 1 dönümlük bahçem var. Onu korumak için gündüzleri gelip domuz nöbeti tutuyorum. Bu yıl birçok defa bu sürülere rastladık fakat öldürmeden tüfek sesiyle kaçmalarını sağladık.” açıklamasını yaptı.

 

(Abdulaziz ÖZCAN)

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.