Siirt’te Kırsal Kalkınma Projelerine 97 Milyon Liralık Destek

Siirt 10.09.2024 - 10:56, Güncelleme: 10.09.2024 - 10:56 1105 kez okundu.
 

Siirt’te Kırsal Kalkınma Projelerine 97 Milyon Liralık Destek

Siirt’te 2024 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan desteklerle, tarımsal projelere yönelik yatırımlar hız kazandı. Bu kapsamda, il genelinde çeşitli tarımsal projelere toplamda 97 milyon 655 bin lira tutarında destek sağlanacak.
Fıstık İşleme Tesisine 9 Milyon 285 Bin Lira Destek Ekonomik yatırımlar çerçevesinde, Siirt’te fıstık işleme tesisinin modernizasyonu için 9 milyon 285 bin lira tutarında bir destek verilecek. Bu proje, Yüzde 50 hibe kapsamında yürütülecek ve tesisin modern teknoloji ile donatılmasını sağlayacak. Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan’ın da katılımıyla yatırımcılarla yapılan sözleşmelerle proje resmiyet kazandı. Toplamda 56 Projeye Destek Verilecek 2024 yılı boyunca Siirt’te 56 adet tarımsal proje, Yüzde 50 hibe desteği ile finanse edilecek. Toplam yatırım tutarı 97 milyon 655 bin lira olarak belirlenirken, söz konusu projeler arıcılık, sulama ve ekonomik yatırımlar gibi geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Ayrıca, gezginci arıcılık yapan üreticilere yönelik 87 milyon lira tutarında 52 proje ve bireysel sulama desteklemeleri kapsamında 1 milyon 370 bin lira tutarında 3 proje hayata geçirilecek. Siirt’in Tarımsal Altyapısı Güçleniyor Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, yaptığı açıklamada, 2023 ve 2024 yıllarında Siirt’te toplamda 135 milyon 770 bin lira tutarında 443 tarımsal projenin Yüzde 50 hibe desteğiyle hayata geçirileceğini belirtti. Demirhan, “Bu projeler, arıcılıktan sulamaya, ekonomik yatırımlardan modern teknolojilere kadar geniş bir alanda ilimizin tarımsal altyapısını güçlendiriyor. Bakanlığımızın sağladığı bu destekler, kırsal kalkınmanın sürdürülebilirliğini artırmada büyük önem taşımaktadır.” dedi. Proje kapsamında sözleşmelerin tamamlandığını ve satın alma süreçlerinin devam ettiğini belirten yetkililer, tarımsal üretimin artırılması ve modernizasyon çalışmalarının hızlandırılacağını vurguladı. Siirt, bu desteklerle hem yerel üreticilere hem de ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürecek. (Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü Basın)  
Siirt’te 2024 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan desteklerle, tarımsal projelere yönelik yatırımlar hız kazandı. Bu kapsamda, il genelinde çeşitli tarımsal projelere toplamda 97 milyon 655 bin lira tutarında destek sağlanacak.

Fıstık İşleme Tesisine 9 Milyon 285 Bin Lira Destek

Ekonomik yatırımlar çerçevesinde, Siirt’te fıstık işleme tesisinin modernizasyonu için 9 milyon 285 bin lira tutarında bir destek verilecek. Bu proje, Yüzde 50 hibe kapsamında yürütülecek ve tesisin modern teknoloji ile donatılmasını sağlayacak. Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan’ın da katılımıyla yatırımcılarla yapılan sözleşmelerle proje resmiyet kazandı.

Toplamda 56 Projeye Destek Verilecek

2024 yılı boyunca Siirt’te 56 adet tarımsal proje, Yüzde 50 hibe desteği ile finanse edilecek. Toplam yatırım tutarı 97 milyon 655 bin lira olarak belirlenirken, söz konusu projeler arıcılık, sulama ve ekonomik yatırımlar gibi geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Ayrıca, gezginci arıcılık yapan üreticilere yönelik 87 milyon lira tutarında 52 proje ve bireysel sulama desteklemeleri kapsamında 1 milyon 370 bin lira tutarında 3 proje hayata geçirilecek.

Siirt’in Tarımsal Altyapısı Güçleniyor

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, yaptığı açıklamada, 2023 ve 2024 yıllarında Siirt’te toplamda 135 milyon 770 bin lira tutarında 443 tarımsal projenin Yüzde 50 hibe desteğiyle hayata geçirileceğini belirtti. Demirhan, “Bu projeler, arıcılıktan sulamaya, ekonomik yatırımlardan modern teknolojilere kadar geniş bir alanda ilimizin tarımsal altyapısını güçlendiriyor. Bakanlığımızın sağladığı bu destekler, kırsal kalkınmanın sürdürülebilirliğini artırmada büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Proje kapsamında sözleşmelerin tamamlandığını ve satın alma süreçlerinin devam ettiğini belirten yetkililer, tarımsal üretimin artırılması ve modernizasyon çalışmalarının hızlandırılacağını vurguladı.

Siirt, bu desteklerle hem yerel üreticilere hem de ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürecek.

(Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü Basın)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.