USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Siirt’te Çok Sayıda Hakim ve Savcının Görev Yeri Değişti

Siirt’te Çok Sayıda Hakim ve Savcının Görev Yeri Değişti

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2025 yılı Adli Yargı Ana Kararnamesi açıklandı. Kararname kapsamında Türkiye genelinde 3 bin 698 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Görev değişikliklerinden Siirt de önemli ölçüde etkilendi.

HSK’nın resmi internet sitesinde yayımlanan kararnamede, Siirt Adliyesi'nde görevli çok sayıda hakim ve savcının başka illere atandığı, yerine ise farklı bölgelerden yeni isimlerin görevlendirildiği görüldü.

Siirt Hakimi Mehmet Yoylu, Osmaniye Hakimliğine atanırken; Cumhuriyet Savcısı Onur Rıfat Atılgan ise Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığına atandı. Ödemiş Hakimi Ayşegül Bolat Coşkun, Siirt’e hakim olarak atandı. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Özgür Dursun ise Bartın’a giderken, bu göreve Afşin Hakimi Yahya Çelik getirildi.

Siirt Hakimi Halil Bulut Odabaşı, İstanbul Hakimliğine, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çetiner ise Isparta’ya atandı. Bayburt Hakimi Deniz Çakı, Siirt Hakimliği görevine getirildi.

Cumhuriyet Savcıları Mücahit Çiçek Çorlu’ya, Tuğba Çatlı Nizip’e, İbrahim Balaban ise Edirne’ye atandı. Siirt Hakimi Tugay Çatlı, Nizip Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevine getirildi.

Ayrıca, Şırnak’tan Seyfettin Baysal, Köyceğiz’den Muhammed İkbal Çakmak, Koyulhisar’dan Mehmet Şeker, Gölköy’den İsmail Furkan Cengiz ve Kavak’tan Ebru Yaman, Siirt Cumhuriyet Savcılığı görevine atanan isimler arasında yer aldı.

Siirt Hakimi Süha Saygın Turgut Elazığ’a, Hakim Gamze Demirel Balaban ise Edirne Hakimliğine atandı.

 

(Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ