Siirt’te Sular Çekildi, Üreticinin Maliyeti Arttı!

Siirt 06.09.2024 - 16:46, Güncelleme: 06.09.2024 - 16:46 1328 kez okundu.
 

Siirt’te Sular Çekildi, Üreticinin Maliyeti Arttı!

Siirt'te sebze üretimi yapan üreticilerin maliyetleri, su seviyelerinin düşmesiyle arttı.
Başur’da su debisinin azalması, gölet çevresinde sebze üreten çiftçileri olumsuz etkiliyor. Ilısu Barajı'nın Başur mevkiine varan kısmında, yaz mevsimi boyunca elektrik üretimi nedeniyle su seviyesi iyice düştü. Su seviyesinin azalmasıyla, eskiden Başur Mesire alanı olan bölge tekrar gün yüzüne çıkarken, çevresinde domates, salatalık ve patlıcan gibi ürünler yetiştiren çiftçilerin işi bir hayli zorlaştı. İlkbahar sonunda ekilen sebze fideleri, barajın su seviyesinin düşmesiyle su kaynağından oldukça uzak kaldı. Çözüm olarak su pompalarını güçlendiren ve boru hattını uzatan çiftçiler, maliyetlerin artmasına rağmen sezon boyunca üretimi sürdürmek ve emeklerinin karşılığını alabilmek için büyük zorluklara katlanmak zorunda kaldılar. (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)    
Siirt'te sebze üretimi yapan üreticilerin maliyetleri, su seviyelerinin düşmesiyle arttı.

Başur’da su debisinin azalması, gölet çevresinde sebze üreten çiftçileri olumsuz etkiliyor.

Ilısu Barajı'nın Başur mevkiine varan kısmında, yaz mevsimi boyunca elektrik üretimi nedeniyle su seviyesi iyice düştü.

Su seviyesinin azalmasıyla, eskiden Başur Mesire alanı olan bölge tekrar gün yüzüne çıkarken, çevresinde domates, salatalık ve patlıcan gibi ürünler yetiştiren çiftçilerin işi bir hayli zorlaştı.

İlkbahar sonunda ekilen sebze fideleri, barajın su seviyesinin düşmesiyle su kaynağından oldukça uzak kaldı.

Çözüm olarak su pompalarını güçlendiren ve boru hattını uzatan çiftçiler, maliyetlerin artmasına rağmen sezon boyunca üretimi sürdürmek ve emeklerinin karşılığını alabilmek için büyük zorluklara katlanmak zorunda kaldılar.

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.