Siirt’te Yeni Hayvancılık Desteklemeleri Modeli İçin Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Siirt 17.08.2024 - 15:08, Güncelleme: 17.08.2024 - 15:08 2123+ kez okundu.
 

Siirt’te Yeni Hayvancılık Desteklemeleri Modeli İçin Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 2024 yılına ait yeni Hayvancılık Destekleme Modeli, Siirt’te gerçekleştirilen geniş katılımlı bir bilgilendirme toplantısında masaya yatırıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Büyükbaş ve Küçükbaş Daire Başkanı Dr. Hasan Keskin’in katılımıyla Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, İl ve İlçe Müdürleri, Siirt ili yetiştirici ve üretici birliklerinin başkanları ile kurum personeli katıldı. Toplantıda, 2024 yılı için uygulamaya konulan yeni destekleme modelinin detayları ele alındı. Dr. Hasan Keskin, toplantının ardından İl Müdür Yardımcısı Mehmet Seven ve Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü veteriner hekimleri ile birlikte Kurtalan ilçesinde faaliyet gösteren bir hayvancılık işletmesini ziyaret etti. Bu ziyaret kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımları Programı çerçevesinde desteklenen ve Hastalıktan Ari statüsüne başvuruda bulunan Veysi Erkan’a ait işletmede incelemelerde bulunuldu. Ziyarette, hastalıktan ari işletmelerin önemi ve yeni modelin bu işletmelere sağlayacağı faydalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. (Basın Bülteni)
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 2024 yılına ait yeni Hayvancılık Destekleme Modeli, Siirt’te gerçekleştirilen geniş katılımlı bir bilgilendirme toplantısında masaya yatırıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Büyükbaş ve Küçükbaş Daire Başkanı Dr. Hasan Keskin’in katılımıyla Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, İl ve İlçe Müdürleri, Siirt ili yetiştirici ve üretici birliklerinin başkanları ile kurum personeli katıldı.

Toplantıda, 2024 yılı için uygulamaya konulan yeni destekleme modelinin detayları ele alındı. Dr. Hasan Keskin, toplantının ardından İl Müdür Yardımcısı Mehmet Seven ve Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü veteriner hekimleri ile birlikte Kurtalan ilçesinde faaliyet gösteren bir hayvancılık işletmesini ziyaret etti. Bu ziyaret kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımları Programı çerçevesinde desteklenen ve Hastalıktan Ari statüsüne başvuruda bulunan Veysi Erkan’a ait işletmede incelemelerde bulunuldu.

Ziyarette, hastalıktan ari işletmelerin önemi ve yeni modelin bu işletmelere sağlayacağı faydalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

(Basın Bülteni)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.