Siirt’ten Uzmanı Uyardı: Ölümlerinin Yüzde 80’i Önlenebilir!

Siirt 29.09.2024 - 17:09, Güncelleme: 29.09.2024 - 17:09 785 kez okundu.
 

Siirt’ten Uzmanı Uyardı: Ölümlerinin Yüzde 80’i Önlenebilir!

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Aykut Yılmaz, kalp hastalıklarının önlenebilir olduğuna dikkat çekti.
Dr. Yılmaz, yapılan araştırmaların, 30-70 yaş aralığında görülen kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanan ölümlerin yüzde 80'inin, yaşam tarzında yapılacak değişikliklerle önlenebileceğini gösterdiğini vurguladı. Hastanenin 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, kalp ve damar hastalıklarının dünya genelinde en yaygın ölüm ve engellilik nedenlerinden biri olduğu ve her yıl yaklaşık 18 milyon kişinin bu hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi. Dr. Yılmaz, bu hastalıklardan korunmak için en önemli risk faktörlerinin sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün kullanımı ve alkol tüketimi olduğunu belirterek, bu alışkanlıkların değiştirilmesiyle büyük oranda korunma sağlanabileceğini belirtti.   (Haber Merkezi)  
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Aykut Yılmaz, kalp hastalıklarının önlenebilir olduğuna dikkat çekti.

Dr. Yılmaz, yapılan araştırmaların, 30-70 yaş aralığında görülen kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanan ölümlerin yüzde 80'inin, yaşam tarzında yapılacak değişikliklerle önlenebileceğini gösterdiğini vurguladı.

Hastanenin 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, kalp ve damar hastalıklarının dünya genelinde en yaygın ölüm ve engellilik nedenlerinden biri olduğu ve her yıl yaklaşık 18 milyon kişinin bu hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

Dr. Yılmaz, bu hastalıklardan korunmak için en önemli risk faktörlerinin sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün kullanımı ve alkol tüketimi olduğunu belirterek, bu alışkanlıkların değiştirilmesiyle büyük oranda korunma sağlanabileceğini belirtti.

 

(Haber Merkezi)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.