Şırnak'ta kaçak elektrik ekibine saldırıdan gözaltına alınan 12 şüpheli serbest bırakıldı

Güncel 20.04.2024 - 13:00, Güncelleme: 20.04.2024 - 14:12 1397 kez okundu.
 

Şırnak'ta kaçak elektrik ekibine saldırıdan gözaltına alınan 12 şüpheli serbest bırakıldı

Şırnak'ta kaçak elektrik kontrolü yapmaya çalışan 12 personelin darbedilmesiyle ilgili gözaltına alınan 12 şüphelinin serbest bırakıldığı bildirildi.
Dicle Elektrik şirketinden yapılan açıklamada, önceki gün Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Okçu köyünde kaçak kontrolü yapmaya çalışan ekiplerine saldırıldığı anımsatıldı. Saldırıda, 2 şirket personelin yaralanması sonucu şirket avukatlarının saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunduğu kaydedilen açıklamada, İdil İlçe Jandarma Komutanlığınca yürütülen çalışmada 12 şüphelinin gözaltına alındığı kaydedildi. Şüphelilerden 8'inin jandarmadaki, 4'ünün ise sevk edildikleri adliyede savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Çalışma arkadaşlarımız gece gündüz kesintisiz elektrik hizmeti sağlamak için bazen yoğun kar yağışı bazen de yoğun güneş altında görev yapmaya devam ediyor. Görevi, borcunu ödeyen abonelerin hukukunu korumak adına kaçak tespiti yapmak olan çalışma arkadaşlarımız ise zaman zaman hayatlarını tehlikeye atabilecek durumlarla karşı karşıya kalıyor. Silahla rehin alınan ve şiddet gören çalışma arkadaşlarımıza geçmiş olsun diliyor, hukuk mücadelesinde ve tedavi süreçlerinde daima yanlarında olacağımızı yineliyoruz. Bu türden yıldırma maksatlı eylemlere karşın, elektrik hırsızlığının her türlüsü ile mücadeleye devam edeceğimizi de bu vesileyle bir kez daha hatırlatıyoruz." (AA)
Şırnak'ta kaçak elektrik kontrolü yapmaya çalışan 12 personelin darbedilmesiyle ilgili gözaltına alınan 12 şüphelinin serbest bırakıldığı bildirildi.

Dicle Elektrik şirketinden yapılan açıklamada, önceki gün Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Okçu köyünde kaçak kontrolü yapmaya çalışan ekiplerine saldırıldığı anımsatıldı.

Saldırıda, 2 şirket personelin yaralanması sonucu şirket avukatlarının saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunduğu kaydedilen açıklamada, İdil İlçe Jandarma Komutanlığınca yürütülen çalışmada 12 şüphelinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Şüphelilerden 8'inin jandarmadaki, 4'ünün ise sevk edildikleri adliyede savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çalışma arkadaşlarımız gece gündüz kesintisiz elektrik hizmeti sağlamak için bazen yoğun kar yağışı bazen de yoğun güneş altında görev yapmaya devam ediyor. Görevi, borcunu ödeyen abonelerin hukukunu korumak adına kaçak tespiti yapmak olan çalışma arkadaşlarımız ise zaman zaman hayatlarını tehlikeye atabilecek durumlarla karşı karşıya kalıyor. Silahla rehin alınan ve şiddet gören çalışma arkadaşlarımıza geçmiş olsun diliyor, hukuk mücadelesinde ve tedavi süreçlerinde daima yanlarında olacağımızı yineliyoruz. Bu türden yıldırma maksatlı eylemlere karşın, elektrik hırsızlığının her türlüsü ile mücadeleye devam edeceğimizi de bu vesileyle bir kez daha hatırlatıyoruz."

(AA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.