Türkiye’de en az gelişmiş ilçeleri belli oldu! Listede Siirt’in iki ilçesi yer aldı

Siirt 19.04.2024 - 18:51, Güncelleme: 19.04.2024 - 18:51 2471 kez okundu.
 

Türkiye’de en az gelişmiş ilçeleri belli oldu! Listede Siirt’in iki ilçesi yer aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu iş birliğinde yürütülen araştırma sonucunda Türkiye’nin en az gelişmiş ilçeleri belirlendi ve iki ilçe Siirt’e ait olduğu tespit edildi.
Araştırmada ilçelerin ulaşım, eğitim, sağlık, ve altyapı durumları değerlendirilerek belirli bir puanlama sistemine tabi tutuldu. Türkiye genelindeki tüm ilçeler bu değerlendirmeye tabi tutuldu ve puanlama sonucunda en az gelişmiş 10 ilçe belirlendi. Araştırma sonuçlarına göre, söz konusu ilçelerin tamamının Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerine bağlı olduğu görüldü. Bu çalışmanın amacı Türkiye genelinde ulaşım, altyapı, eğitim ve sağlık imkanlarının belirli bir standarta erişmesine katkıda bulunmaktır. İşte Türkiye’nin en az gelişmiş ilçeleri: Harran (Şanlıurfa), Pervari (Siirt), Gerger (Adıyaman), Hazro (Diyarbakır), Tekman (Erzurum), Şirvan (Siirt), Hamur (Ağrı), Karayazı (Erzurum), Hani (Diyarbakır), Akçakale (Şanlıurfa). İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması’na göre Türkiye’de en gelişmiş ilçeler: İstanbul/Şişli Ankara/Çankaya İstanbul/Beşiktaş İstanbul/Kadıköy Ankara/Yenimahalle İstanbul/Bakırköy İstanbul/Fatih Bursa/Nilüfer İstanbul/Ataşehir İstanbul/Başakşehir (Haber Merkezi)  
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu iş birliğinde yürütülen araştırma sonucunda Türkiye’nin en az gelişmiş ilçeleri belirlendi ve iki ilçe Siirt’e ait olduğu tespit edildi.

Araştırmada ilçelerin ulaşım, eğitim, sağlık, ve altyapı durumları değerlendirilerek belirli bir puanlama sistemine tabi tutuldu. Türkiye genelindeki tüm ilçeler bu değerlendirmeye tabi tutuldu ve puanlama sonucunda en az gelişmiş 10 ilçe belirlendi. Araştırma sonuçlarına göre, söz konusu ilçelerin tamamının Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerine bağlı olduğu görüldü. Bu çalışmanın amacı Türkiye genelinde ulaşım, altyapı, eğitim ve sağlık imkanlarının belirli bir standarta erişmesine katkıda bulunmaktır.

İşte Türkiye’nin en az gelişmiş ilçeleri:

Harran (Şanlıurfa),

Pervari (Siirt),

Gerger (Adıyaman),

Hazro (Diyarbakır),

Tekman (Erzurum),

Şirvan (Siirt),

Hamur (Ağrı),

Karayazı (Erzurum),

Hani (Diyarbakır),

Akçakale (Şanlıurfa).

İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması’na göre Türkiye’de en gelişmiş ilçeler:

İstanbul/Şişli

Ankara/Çankaya

İstanbul/Beşiktaş

İstanbul/Kadıköy

Ankara/Yenimahalle

İstanbul/Bakırköy

İstanbul/Fatih

Bursa/Nilüfer

İstanbul/Ataşehir

İstanbul/Başakşehir

(Haber Merkezi)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.