Siirt’in en büyük ilçesi ve batıya açılan kapısı konumunda olan ilçemizin her konuda, gelişmesini istiyoruz.
Bu isteğimiz maalesef sadece lafta kalıyor.
Şehrin gelişimine katkı sunacak yatırımların ilçemize kazandırılmasında hiçbir çaba sarf etmiyoruz.
Örneğin bir şehrin gelişiminde üniversiteler büyük rol oynuyor.
Üniversiteler sadece yüksek öğretim, AR-GE ve uygulama alt yapı ve imkanları, akademik, sosyal ve kültürel faaliyetleriyle kuruldukları bölgeye muazzam katkıda bulunmalarının yanı sıra gerek çalışanları gerekse öğrencilerinin maddi harcamaları ve üniversite için yapılan hizmet yatırımlarının çarpan etkisiyle de çok ama çok önemli katkılar sağlıyorlar.
İlçemizde kurulan Kurtalan Meslek yüksekokulu kurulduğu günden bu yana hiçbir gelişim sağlayamadı. Mevcut binanın yetersizliği, bulunduğu mevki ve fiziki olarak yetersizliği nedeniyle öğrencilerin tercih etmediği bir okul olma özelliği kazandı.
Bazı öğrencilerin Kurtalan Meslek Yüksekokulu’na kayıt yaptırmalarına rağmen okulun fiziki olarak yetersizliğini gerekçe göstererek kayıtlarını silerek ilçeyi terk ediyorlar.
Bunu yıllardır dile getirmemize rağmen ilçemizin makus talihinin değişmediğine tanıklık ediyoruz.
Geçtiğimiz hafta ziyarete giderek tanışma fırsatı bulduğum Kurtalan Meslek Yüksekokulu Müdürü Fatih Çığ ile bir süre sohbet ederek okul hakkında bilgi aldım.
İlçemize atandığı günden bu yana okulun fiziki yapısının yetersiz olması nedeniyle yeni bir bina yapılması için girişimlerde bulunduğunu anlattı.
Milli Emlak Müdürlüğünün Tekel Mahallesinde bulunan 15 dönümlük hazine arazisini Kurtalan Meslek Yüksekokulu’na yeni bir bina yapımı için tahsis edildiğini öğrendim.
Bu ilçemiz adına sevindirici bir gelişme ama binanın yapımı için Siirt Üniversitesi’nin programa almaması ve ödenek ayırmaması üzücü.
Tam burada ilçemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarının devreye girerek binanın yapılması için bir lobi oluşturması gerekiyor.
Sivil toplum kuruluşlarının temel amacı, toplumsal sorunları bağımsız şekilde ele alarak, kamuoyunu bilgilendiren, aydınlatan ve buna yönelik öneri sunan kuruluşlardır.
Gelin görün ki ilçemizdeki Sivil Toplum kuruluşları ilçenin dertleriyle yeterince dertlenmiyorlar.
İlçenin gelişimine katkı sunacak, ilçenin menfaatlerini gözetecek, bu konuda ses yükseltecek cesur çıkışlar gerekmektedir.
Buradan bir kez daha sivil toplum kuruluşu temsilcilerine sesleniyorum.
Yüksek okulu binasını yapılması için neden ses çıkartmıyorsunuz.
Sivil Toplum kuruluşu olarak bu güce sahipsiniz.
Gelin memleketimiz için bir araya gelelim. Sesimizi yükseltelim ve hakkımız olan yatırımları almak için dilimiz döndüğünce konuşalım.
İlçemize yeni bir yüksekokulu binası kazandırılması için elimizden geldiğince çaba sarf edelim.
Anasayfa
Yazarlar
Abdurrahman Binay
Yazı Detayı
Bu yazı 596+ kez okundu.
İlçemizin gelişmesini istiyoruz ama…
Siirt’in en büyük ilçesi ve batıya açılan kapısı konumunda olan ilçemizin her konuda, gelişmesini istiyoruz.Bu isteğimiz maalesef sadece lafta kalıyor. Şehrin gelişimine katkı sunacak yatırımların ilçemize kazandırılmasında hiçbir çaba sarf etmiyoruz. Örneğin bir şehrin gelişiminde üniversiteler büyük rol oynuyor.Üniversiteler sadece yüksek öğretim, AR-GE ve uygulama alt yapı ve imkanları, akademik, sosyal ve kültürel faaliyetleriyle kuruldukları bölgeye muazzam katkıda bulunmalarının yanı sıra gerek çalışanları gerekse öğrencilerinin maddi harcamaları ve üniversite için yapılan hizmet yatırımlarının çarpan etkisiyle de çok ama çok önemli katkılar sağlıyorlar.İlçemizde kurulan Kurtalan Meslek yüksekokulu kurulduğu günden bu yana hiçbir gelişim sağlayamadı. Mevcut binanın yetersizliği, bulunduğu mevki ve fiziki olarak yetersizliği nedeniyle öğrencilerin tercih etmediği bir okul olma özelliği kazandı.Bazı öğrencilerin Kurtalan Meslek Yüksekokulu’na kayıt yaptırmalarına rağmen okulun fiziki olarak yetersizliğini gerekçe göstererek kayıtlarını silerek ilçeyi terk ediyorlar.Bunu yıllardır dile getirmemize rağmen ilçemizin makus talihinin değişmediğine tanıklık ediyoruz.Geçtiğimiz hafta ziyarete giderek tanışma fırsatı bulduğum Kurtalan Meslek Yüksekokulu Müdürü Fatih Çığ ile bir süre sohbet ederek okul hakkında bilgi aldım.İlçemize atandığı günden bu yana okulun fiziki yapısının yetersiz olması nedeniyle yeni bir bina yapılması için girişimlerde bulunduğunu anlattı.Milli Emlak Müdürlüğünün Tekel Mahallesinde bulunan 15 dönümlük hazine arazisini Kurtalan Meslek Yüksekokulu’na yeni bir bina yapımı için tahsis edildiğini öğrendim.Bu ilçemiz adına sevindirici bir gelişme ama binanın yapımı için Siirt Üniversitesi’nin programa almaması ve ödenek ayırmaması üzücü.Tam burada ilçemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarının devreye girerek binanın yapılması için bir lobi oluşturması gerekiyor.Sivil toplum kuruluşlarının temel amacı, toplumsal sorunları bağımsız şekilde ele alarak, kamuoyunu bilgilendiren, aydınlatan ve buna yönelik öneri sunan kuruluşlardır.Gelin görün ki ilçemizdeki Sivil Toplum kuruluşları ilçenin dertleriyle yeterince dertlenmiyorlar.İlçenin gelişimine katkı sunacak, ilçenin menfaatlerini gözetecek, bu konuda ses yükseltecek cesur çıkışlar gerekmektedir.Buradan bir kez daha sivil toplum kuruluşu temsilcilerine sesleniyorum.Yüksek okulu binasını yapılması için neden ses çıkartmıyorsunuz.Sivil Toplum kuruluşu olarak bu güce sahipsiniz. Gelin memleketimiz için bir araya gelelim. Sesimizi yükseltelim ve hakkımız olan yatırımları almak için dilimiz döndüğünce konuşalım.İlçemize yeni bir yüksekokulu binası kazandırılması için elimizden geldiğince çaba sarf edelim.
Ekleme
Tarihi: 28 Şubat 2021 - Pazar
İlçemizin gelişmesini istiyoruz ama…
Yazıya ifade bırak !
Bu yazıya hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.