Halil ANGÜN
Köşe Yazarı
Halil ANGÜN
 

Gecesini Gündüzüne Katmak

Gazetecilik meslek hayatıma 2008'in ortalarında başladım, o zamandan bu yana sayısız haber ve köşe yazısı yazdım. Kişi ve şahısları övmek pek âdetim değildir; ancak atalarımızın da dediği gibi "Sezar'ın hakkı Sezar'a vermek lazım." Çalışan ve memlekete sevdalı insanları takdir etmek, onların iş aşkını kamuoyuna duyurmak da bir gazetecinin görevi olmalıdır diye düşünüyorum. Söz konusu kişi, memleketine derinden bağlı birisidir. Ataları asırlardır Bağdayê Köyü ve civarında yaşamış, bu bölgeye büyük faydalar sağlamış, bir karıncayı bile incitmemişlerdir. Göreve geldikten sonra köy köy gezerek ihtiyaçları not alan ve ilgili mercileri harekete geçirip sorunların çözümü için gece gündüz çalışarak çözüm arayan bu kişinin çabaları takdire şayandır. Yaban domuzlarının çiftçilerin hasadına zarar vermesi başta olmak üzere, asırlık yol sorunlarından köy, belde ve grup köy yollarının asfaltlanmasına kadar birçok sorunu yatırım programlarına dâhil ederek çalışmalara başlamıştır. Bu çalışmalar, ilin Valisi ve İlçe Kaymakamı tarafından takdirle karşılanmış ve desteklenmiştir. Bu kişinin hizmet aşkıyla yaptığı çalışmalar, bölgede altyapı ve üstyapı sorunu olan köy kalmayacağına işaret etmektedir. 2025 yatırım programına dahil edilmeye başlanan grup köy yolları ve altyapısı olmayan köylerin tespit edilip, önce altyapı ardından da üstyapı çalışmalarının yapılması için ilin Valisi, İlçe Kaymakamı ve ilin Milletvekili gibi önemli isimlerin büyük desteğini almış olması, bu çalışmaların hızlanmasını sağlamaktadır. Bahsettiğimiz kişi, İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Deryalar’ın ta kendisidir. Kurtalan köylerine hizmetin daha hızlı gelmesi için her Kurtalanlı'nın bu çalışmalara destek vermesi gerekmektedir.
Ekleme Tarihi: 13 Eylül 2024 - Cuma
Halil ANGÜN

Gecesini Gündüzüne Katmak

Gazetecilik meslek hayatıma 2008'in ortalarında başladım, o zamandan bu yana sayısız haber ve köşe yazısı yazdım. Kişi ve şahısları övmek pek âdetim değildir; ancak atalarımızın da dediği gibi "Sezar'ın hakkı Sezar'a vermek lazım." Çalışan ve memlekete sevdalı insanları takdir etmek, onların iş aşkını kamuoyuna duyurmak da bir gazetecinin görevi olmalıdır diye düşünüyorum.

Söz konusu kişi, memleketine derinden bağlı birisidir. Ataları asırlardır Bağdayê Köyü ve civarında yaşamış, bu bölgeye büyük faydalar sağlamış, bir karıncayı bile incitmemişlerdir.

Göreve geldikten sonra köy köy gezerek ihtiyaçları not alan ve ilgili mercileri harekete geçirip sorunların çözümü için gece gündüz çalışarak çözüm arayan bu kişinin çabaları takdire şayandır. Yaban domuzlarının çiftçilerin hasadına zarar vermesi başta olmak üzere, asırlık yol sorunlarından köy, belde ve grup köy yollarının asfaltlanmasına kadar birçok sorunu yatırım programlarına dâhil ederek çalışmalara başlamıştır. Bu çalışmalar, ilin Valisi ve İlçe Kaymakamı tarafından takdirle karşılanmış ve desteklenmiştir. Bu kişinin hizmet aşkıyla yaptığı çalışmalar, bölgede altyapı ve üstyapı sorunu olan köy kalmayacağına işaret etmektedir.

2025 yatırım programına dahil edilmeye başlanan grup köy yolları ve altyapısı olmayan köylerin tespit edilip, önce altyapı ardından da üstyapı çalışmalarının yapılması için ilin Valisi, İlçe Kaymakamı ve ilin Milletvekili gibi önemli isimlerin büyük desteğini almış olması, bu çalışmaların hızlanmasını sağlamaktadır. Bahsettiğimiz kişi, İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Deryalar’ın ta kendisidir. Kurtalan köylerine hizmetin daha hızlı gelmesi için her Kurtalanlı'nın bu çalışmalara destek vermesi gerekmektedir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.