Üniversiteler, bulundukları bölgenin sosyo-ekonomik canlılığını sağlamak için nispeten az gelişmiş ve gelişmemiş şehirlerde açılıyor.
Üniversitelerin şehirlerin sosyal ve ekonomik canlılığını oluşturduğu ve kentsel gelişime katkı sağladığı bilinmektedir.
Ülkemizde de yakın dönemde ardı ardına açılan üniversitelerle birlikte neredeyse üniversitesi olmayan kent kalmamıştır.
Birçok ilde ikinci ve hatta üçüncü üniversite açılırken ilçelerinde de buna bağla fakülteler açılmaktadır.
Siirt’in en büyük ilçesi olan Kurtalan’ın kalkınmasında, ekonomisinin güçlenmesinde, tanınmasında ve sosyo-kültürel durumunun gelişmesinde büyük katkı sağlayacak bir fakültenin kurulması için talebimizi yüksek sesle yıllardır dile getirdik, dile getirmeye de devam ediyoruz.
Biz ilçemize bir üniversite talebimizi dile getirirken ilçedeki mevcut Meslek Yüksek Okulu’nun yeni eğitim öğretim yılında Siirt Üniversitesi Kezer Kampüsüne taşınacağı duyumları alıyorum.
İlçemizde kurulan Kurtalan Meslek yüksekokulu kurulduğu günden bu yana hiçbir gelişim sağlayamadı. Mevcut binanın yetersizliği, bulunduğu mevki ve fiziki olarak elverişli olmaması nedeniyle öğrencilerin tercih etmediği bir okul olma özelliği kazandı.
Kurtalan Meslek Yüksek Okulu’na yeni bir bina yapılması yerine okulun Siirt Üniversitesi Kezer Kampüsü’ne taşınması mı çözüm olarak görülüyor.
Siirt Üniversitesi yönetimi, Kurtalan Meslek Yüksek Okulu için Milli Emlak Müdürlüğü’nün tahsis ettiği arazide yeni bir bina yapılması için neyi bekliyor?
Siirt Üniversitesi yerleşkesinde yapılan peyzaj çalışmalarına veya alınan makam araçlarına harcanan paraların bir bölümü ile Kurtalan’da Meslek Yüksek Okulu’nun temeli atılabilir.
Bazı şehirlerin birçok ilçelerinde ikinci fakülte açılırken, Kurtalan’ın Meslek Yüksek Okulu binasının ‘Anaokulundan bozma’ görüntüsü ne kadar sahipsiz bir ilçe olduğumuzun göstergesidir.
Biz ilçeye fakülte isterken, Kurtalan’a yeni bir Yüksekokul binası yapılmazsa uzun çabalar sonucu Kurtalan’a kazandırılan Meslek Yüksek Okulumuzu kaybedeceğiz.
Böyle giderse ilçemize yeni yatırımların gelmesini beklerken, siyasetçilerin seçimden seçime uğradıkları yol üstü bir ilçe olan Kurtalan’ın elindekilerini kaybettiğine tanıklık etmekten başka bir şey yapamayacağız.
Anasayfa
Yazarlar
Abdurrahman Binay
Yazı Detayı
Bu yazı 590+ kez okundu.
Fakülte isterken Yüksekokuldan mı oluyoruz?
Üniversiteler, bulundukları bölgenin sosyo-ekonomik canlılığını sağlamak için nispeten az gelişmiş ve gelişmemiş şehirlerde açılıyor.Üniversitelerin şehirlerin sosyal ve ekonomik canlılığını oluşturduğu ve kentsel gelişime katkı sağladığı bilinmektedir.Ülkemizde de yakın dönemde ardı ardına açılan üniversitelerle birlikte neredeyse üniversitesi olmayan kent kalmamıştır. Birçok ilde ikinci ve hatta üçüncü üniversite açılırken ilçelerinde de buna bağla fakülteler açılmaktadır.Siirt’in en büyük ilçesi olan Kurtalan’ın kalkınmasında, ekonomisinin güçlenmesinde, tanınmasında ve sosyo-kültürel durumunun gelişmesinde büyük katkı sağlayacak bir fakültenin kurulması için talebimizi yüksek sesle yıllardır dile getirdik, dile getirmeye de devam ediyoruz.Biz ilçemize bir üniversite talebimizi dile getirirken ilçedeki mevcut Meslek Yüksek Okulu’nun yeni eğitim öğretim yılında Siirt Üniversitesi Kezer Kampüsüne taşınacağı duyumları alıyorum.İlçemizde kurulan Kurtalan Meslek yüksekokulu kurulduğu günden bu yana hiçbir gelişim sağlayamadı. Mevcut binanın yetersizliği, bulunduğu mevki ve fiziki olarak elverişli olmaması nedeniyle öğrencilerin tercih etmediği bir okul olma özelliği kazandı.Kurtalan Meslek Yüksek Okulu’na yeni bir bina yapılması yerine okulun Siirt Üniversitesi Kezer Kampüsü’ne taşınması mı çözüm olarak görülüyor.Siirt Üniversitesi yönetimi, Kurtalan Meslek Yüksek Okulu için Milli Emlak Müdürlüğü’nün tahsis ettiği arazide yeni bir bina yapılması için neyi bekliyor?Siirt Üniversitesi yerleşkesinde yapılan peyzaj çalışmalarına veya alınan makam araçlarına harcanan paraların bir bölümü ile Kurtalan’da Meslek Yüksek Okulu’nun temeli atılabilir. Bazı şehirlerin birçok ilçelerinde ikinci fakülte açılırken, Kurtalan’ın Meslek Yüksek Okulu binasının ‘Anaokulundan bozma’ görüntüsü ne kadar sahipsiz bir ilçe olduğumuzun göstergesidir.Biz ilçeye fakülte isterken, Kurtalan’a yeni bir Yüksekokul binası yapılmazsa uzun çabalar sonucu Kurtalan’a kazandırılan Meslek Yüksek Okulumuzu kaybedeceğiz.Böyle giderse ilçemize yeni yatırımların gelmesini beklerken, siyasetçilerin seçimden seçime uğradıkları yol üstü bir ilçe olan Kurtalan’ın elindekilerini kaybettiğine tanıklık etmekten başka bir şey yapamayacağız.
Ekleme
Tarihi: 20 Haziran 2021 - Pazar
Fakülte isterken Yüksekokuldan mı oluyoruz?
Yazıya ifade bırak !
Bu yazıya hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.