Doğal ortamda yetişen ‘Işkın’ fiyatıyla cep yakıyor!

Siirt 24.04.2024 - 21:01, Güncelleme: 24.04.2024 - 21:01 3865 kez okundu.
 

Doğal ortamda yetişen ‘Işkın’ fiyatıyla cep yakıyor!

Işkın yöresel adıyla ‘Rımbez’ Kurtalanlı vatandaşlardan ilgi görürken fiyatı geçen yıla oranla yüzde elli artarak 100 liradan satılıyor.
Siirt’in yüksek rakımlı dağlara sahip ilçelerinde yetişen yayla muzu ışkın Kurtalan’da satılmaya başladı. Işkın bitkisi yüksek rakımlı dağların eteklerinde yetişen bir bitki türü olurken satıcılar bu bitkinin su ihtiyacını eriyen kar sularından karşıladığının altını çiziyor. Kurtalan’da ışkın diğer adıyla yayla muzu satışı yapan seyyar satıcı Kerem Selen “Şirvan’ın yüksek rakımlı dağlarında karların erimesiyle ortaya çıkan ve bölgede yerli muz olarak bilinen ışkının kilosunu 100 liradan satıyoruz. Bu yıl geçen yıla oranla pahalı ama daha sezonun başındayız bu fiyatların düşeceğini düşünüyorum.” dedi. Selen, yayla muzu olarak bilinen ışkın bitkisinin kendisine özel ekşimsi bir tadı olduğuna dikkati çekerken özellikle tansiyon ve şeker hastası olan vatandaşlar tarafından çokça tüketilen doğal bir bitki çeşidi olduğunu vurguluyor. (Mehmet Sadık AKSOY)
Işkın yöresel adıyla ‘Rımbez’ Kurtalanlı vatandaşlardan ilgi görürken fiyatı geçen yıla oranla yüzde elli artarak 100 liradan satılıyor.

Siirt’in yüksek rakımlı dağlara sahip ilçelerinde yetişen yayla muzu ışkın Kurtalan’da satılmaya başladı.

Işkın bitkisi yüksek rakımlı dağların eteklerinde yetişen bir bitki türü olurken satıcılar bu bitkinin su ihtiyacını eriyen kar sularından karşıladığının altını çiziyor.

Kurtalan’da ışkın diğer adıyla yayla muzu satışı yapan seyyar satıcı Kerem Selen “Şirvan’ın yüksek rakımlı dağlarında karların erimesiyle ortaya çıkan ve bölgede yerli muz olarak bilinen ışkının kilosunu 100 liradan satıyoruz. Bu yıl geçen yıla oranla pahalı ama daha sezonun başındayız bu fiyatların düşeceğini düşünüyorum.” dedi.

Selen, yayla muzu olarak bilinen ışkın bitkisinin kendisine özel ekşimsi bir tadı olduğuna dikkati çekerken özellikle tansiyon ve şeker hastası olan vatandaşlar tarafından çokça tüketilen doğal bir bitki çeşidi olduğunu vurguluyor.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.