Kırmızı etteki fiyat artışı taş fırına etli yemek attıranların sayısını azalttı

Siirt 24.04.2024 - 21:18, Güncelleme: 24.04.2024 - 21:18 3782 kez okundu.
 

Kırmızı etteki fiyat artışı taş fırına etli yemek attıranların sayısını azalttı

Kurtalan’da faaliyet gösteren fırıncılar eskisi gibi taş fırına etli yemek attıran müşterilerinin olmadığına işaret ediyor.
Kırmızı et fiyatları artınca taş fırına yemek atanların sayısı azaldı. Kurtalan’da faaliyet gösteren fırıncılar eskiye göre taş fırına pişmesi için yemek getirenlerin sayısının büyük oranda azaldığını söylerken bu durumu özelikle artan kırmızı et fiyatlarından kaynaklandığını söyledi. Kurtalan’da faaliyet gösteren Örnek Ekmek Fırını ustası Emrah Erol; “Eskiden fırınımıza günde en az 15 kişi pişmemiz için etli yemek getirirdi. Şimdi ise 1-2 kişi getiriyor bazı günler ise kimse getirmiyor.”dedi. Erol, kırmızı et’e son zamanlarda gelen zamlara dikkati çekerek “Kırmızı et son zamanlarda pahalılaştı. Taş fırına atmamız için bize gelen yemeklerin hepsi etli oluyor. Etteki fiyat artışının bu duruma etki ettiğini düşünüyorum. Artık eskisi gibi güveç, lahmacun, pide gibi yemekleri fırınımıza atmıyoruz.” sözlerini kullandı. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan’da faaliyet gösteren fırıncılar eskisi gibi taş fırına etli yemek attıran müşterilerinin olmadığına işaret ediyor.

Kırmızı et fiyatları artınca taş fırına yemek atanların sayısı azaldı. Kurtalan’da faaliyet gösteren fırıncılar eskiye göre taş fırına pişmesi için yemek getirenlerin sayısının büyük oranda azaldığını söylerken bu durumu özelikle artan kırmızı et fiyatlarından kaynaklandığını söyledi.

Kurtalan’da faaliyet gösteren Örnek Ekmek Fırını ustası Emrah Erol; “Eskiden fırınımıza günde en az 15 kişi pişmemiz için etli yemek getirirdi. Şimdi ise 1-2 kişi getiriyor bazı günler ise kimse getirmiyor.”dedi.

Erol, kırmızı et’e son zamanlarda gelen zamlara dikkati çekerek “Kırmızı et son zamanlarda pahalılaştı. Taş fırına atmamız için bize gelen yemeklerin hepsi etli oluyor. Etteki fiyat artışının bu duruma etki ettiğini düşünüyorum. Artık eskisi gibi güveç, lahmacun, pide gibi yemekleri fırınımıza atmıyoruz.” sözlerini kullandı.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.