Artan yem fiyatları, öğütülmüş buğday kepeğine talebi artırdı

Kurtalan 02.09.2023 - 18:56, Güncelleme: 02.09.2023 - 18:56 4064+ kez okundu.
 

Artan yem fiyatları, öğütülmüş buğday kepeğine talebi artırdı

Un fabrikalarında üretilen öğütülmüş buğday kepeği büyükbaş hayvan sahipleri için alternatif besi yemi olarak kullanılıyor.
Büyük ve küçükbaş hayvan yemi fiyatları artınca yetiştiriciler alternatif olarak daha ucuz buğday kepeğine yöneldi. Makinelerle öğütülen buğdaydan elde edilen kepek büyük ve küçükbaş hayvan yemi olarak kullanılırken, un fabrikası işletmecileri talebe yetişemediklerini kaydediyor. Kurtalan’da faaliyet gösteren Aktaş Un Fabrikası sahibi Mehmet Sait Aktaş, buğday kepeği siparişi veren büyükbaş havyan sahiplerinin taleplerine yetiştiremediklerini belirterek, “Un fabrikamızda öğütülen buğdaydan elde ettiğimiz kepek özelikle büyükbaş hayvan sahipleri tarafından fazla talep görüyor. Çünkü fabrika üretimi yemler çok pahalı, yetiştiricilerde hem biraz ucuz olduğu için hem de doyurucu olduğu için öğütülmüş buğday kepeğini hayvan yemi olarak kullanıyor.” açıklamasında bulundu. “Müşterilerimizin talebini karşılamakta güçlük çekiyoruz. Çünkü günlük talebe oranla buğday kepeği üretilmiyor.” diyen Aktaş, buğday kepeğini 30 kiloluk çuvallar halinde 180 liraya sattıklarını belirtti. (Abdulaziz ÖZCAN)
Un fabrikalarında üretilen öğütülmüş buğday kepeği büyükbaş hayvan sahipleri için alternatif besi yemi olarak kullanılıyor.

Büyük ve küçükbaş hayvan yemi fiyatları artınca yetiştiriciler alternatif olarak daha ucuz buğday kepeğine yöneldi. Makinelerle öğütülen buğdaydan elde edilen kepek büyük ve küçükbaş hayvan yemi olarak kullanılırken, un fabrikası işletmecileri talebe yetişemediklerini kaydediyor.

Kurtalan’da faaliyet gösteren Aktaş Un Fabrikası sahibi Mehmet Sait Aktaş, buğday kepeği siparişi veren büyükbaş havyan sahiplerinin taleplerine yetiştiremediklerini belirterek, “Un fabrikamızda öğütülen buğdaydan elde ettiğimiz kepek özelikle büyükbaş hayvan sahipleri tarafından fazla talep görüyor. Çünkü fabrika üretimi yemler çok pahalı, yetiştiricilerde hem biraz ucuz olduğu için hem de doyurucu olduğu için öğütülmüş buğday kepeğini hayvan yemi olarak kullanıyor.” açıklamasında bulundu.

“Müşterilerimizin talebini karşılamakta güçlük çekiyoruz. Çünkü günlük talebe oranla buğday kepeği üretilmiyor.” diyen Aktaş, buğday kepeğini 30 kiloluk çuvallar halinde 180 liraya sattıklarını belirtti.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.