Kurtalan’da aileler arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Kurtalan 23.09.2023 - 17:35, Güncelleme: 23.09.2023 - 17:48 5962+ kez okundu.
 

Kurtalan’da aileler arasındaki husumet barışla sonuçlandı

20 Nisan 2023 tarihinde akraba olan ‘Nas’ ailesi fertleri arasında yaşanan husumet barışla sonuçlandı. Yapılan barış töreninde aile fertleri Kuran-ı Kerim altından geçerek barış yemini etti.
Kurtalan’a bağlı Kayabağlar Beldesinde 20 Nisan 2023 tarihinde ‘Nas’ ailesi fertleri arasında yaşanan husumet devlet büyükleri ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı. Molla Recep Eviz Medresesinde gerçekleştirilen barış törenine Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Siirt Ak Parti Milletvekili Mervan Gül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Kurtalan Kaymakamı Samet Serin, Kayabağlar Belediye Başkanı Salim Seven, Nas ailelerinin bireyleri ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan barış töreni kapsamında dualar okundu, birlik ve beraberlik mesajları verildi. “Sulhta hayır vardır.” Barış törenine katılan Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, törende yaptığı konuşmada “Toplumun huzuru fertlerin huzurundan başlıyor. Fertler mutlu, huzurlu ve güven içerinsin de olduktan sonra toplum güvenini sağlamakta da önemli bir yol kat ediliyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde böyle bir hayra davet edildik. Bizde bunun daha fazla bekletilmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini düşündük ve bugün burada en güzel şekilde sizlerin arasında bulunmak üzere koşarak geldik. Cenabı Allah sulhta hayır olduğunu defaatle bildiriyor. Peygamber efendimizde bu şekilde nasihatte bulunuyor. Evet sulhta hayır vardır, bizde bu hayrı burada icra ediyoruz. Rabbim bu sulhumuzu daim memleketimizdeki birliği beraberliği daim güçlü eylesin. Bu arabuluculukta, bu uzlaşıda, bu sulhta, emeği geçen burada kim varsa hem bu dünyada hem de ahrette karşısına hayır olarak getirsin. Bu vesileyle hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor, Allaha emanet ediyorum.” dedi. (Abdulaziz ÖZCAN)
20 Nisan 2023 tarihinde akraba olan ‘Nas’ ailesi fertleri arasında yaşanan husumet barışla sonuçlandı. Yapılan barış töreninde aile fertleri Kuran-ı Kerim altından geçerek barış yemini etti.

Kurtalan’a bağlı Kayabağlar Beldesinde 20 Nisan 2023 tarihinde ‘Nas’ ailesi fertleri arasında yaşanan husumet devlet büyükleri ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Molla Recep Eviz Medresesinde gerçekleştirilen barış törenine Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Siirt Ak Parti Milletvekili Mervan Gül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Kurtalan Kaymakamı Samet Serin, Kayabağlar Belediye Başkanı Salim Seven, Nas ailelerinin bireyleri ve vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan barış töreni kapsamında dualar okundu, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

“Sulhta hayır vardır.”

Barış törenine katılan Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, törende yaptığı konuşmada “Toplumun huzuru fertlerin huzurundan başlıyor. Fertler mutlu, huzurlu ve güven içerinsin de olduktan sonra toplum güvenini sağlamakta da önemli bir yol kat ediliyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde böyle bir hayra davet edildik. Bizde bunun daha fazla bekletilmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini düşündük ve bugün burada en güzel şekilde sizlerin arasında bulunmak üzere koşarak geldik. Cenabı Allah sulhta hayır olduğunu defaatle bildiriyor. Peygamber efendimizde bu şekilde nasihatte bulunuyor. Evet sulhta hayır vardır, bizde bu hayrı burada icra ediyoruz. Rabbim bu sulhumuzu daim memleketimizdeki birliği beraberliği daim güçlü eylesin. Bu arabuluculukta, bu uzlaşıda, bu sulhta, emeği geçen burada kim varsa hem bu dünyada hem de ahrette karşısına hayır olarak getirsin. Bu vesileyle hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyor, Allaha emanet ediyorum.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.