SİİRT’TE SEZONUN İLK YERLİ NARLARI TEZGAHLARDA

Siirt 02.10.2023 - 16:39, Güncelleme: 02.10.2023 - 16:39 49575+ kez okundu.
 

SİİRT’TE SEZONUN İLK YERLİ NARLARI TEZGAHLARDA

Sezonun ilk ürünü olan yerli narlar Kurtalan’da satılmaya başlandı, kilosu 25 liraya satılan narlara ilgi yoğun.
Kurtalan’da yetişen sezonun ilk narları tezgahlardaki yerlerini aldı. Kilosu 25 liraya satılan sezonun ilk narları Kurtalan'ın Ağaçlıpınar Köyünde yetişen sezonun ilk narları müşterilerden büyük ilgi görüyor. Ağaçlıpınar Köyünde yetişen sezonun ilk narlarını satan Yunus Emre Selen “Kurtalan’da yetişen sezonun ilk narları, bu narlar ilçemizde meyvesiyle meşhur olan Ağaçlıpınar Köyünün narları. Satışını yaptığımız yerli narlar açık pembe bir renge sahip ayrıca tatlı ve sulu tane bir yapıya sahipler.” dedi. Selen, sezonun ilk ürünü yerli narların fiyatının ileriki günlerde düşeceğini belirterek “Kurtalan’da yetişen yerli narların fiyatı ileriki günlerde bir miktar düşebilir. Çünkü Kurtalan’da birçok vatandaşın bahçesinde ekili nar bulunuyor. Fazla nar üretimi yapan vatandaşlar pazarda bu fazla narları satacaktır. Bu da ürünün bollaşması ve fiyatının düşmesine neden olacak.” diye konuştu. (Mehmet Sadık AKSOY)
Sezonun ilk ürünü olan yerli narlar Kurtalan’da satılmaya başlandı, kilosu 25 liraya satılan narlara ilgi yoğun.

Kurtalan’da yetişen sezonun ilk narları tezgahlardaki yerlerini aldı. Kilosu 25 liraya satılan sezonun ilk narları Kurtalan'ın Ağaçlıpınar Köyünde yetişen sezonun ilk narları müşterilerden büyük ilgi görüyor.

Ağaçlıpınar Köyünde yetişen sezonun ilk narlarını satan Yunus Emre Selen “Kurtalan’da yetişen sezonun ilk narları, bu narlar ilçemizde meyvesiyle meşhur olan Ağaçlıpınar Köyünün narları. Satışını yaptığımız yerli narlar açık pembe bir renge sahip ayrıca tatlı ve sulu tane bir yapıya sahipler.” dedi.

Selen, sezonun ilk ürünü yerli narların fiyatının ileriki günlerde düşeceğini belirterek “Kurtalan’da yetişen yerli narların fiyatı ileriki günlerde bir miktar düşebilir. Çünkü Kurtalan’da birçok vatandaşın bahçesinde ekili nar bulunuyor. Fazla nar üretimi yapan vatandaşlar pazarda bu fazla narları satacaktır. Bu da ürünün bollaşması ve fiyatının düşmesine neden olacak.” diye konuştu.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.