Diyarbakır'da Karpuz Hasadı Başladı, Siirt'te Fiyatlar Düştü!

Siirt 02.08.2024 - 22:04, Güncelleme: 02.08.2024 - 22:04 2638+ kez okundu.
 

Diyarbakır'da Karpuz Hasadı Başladı, Siirt'te Fiyatlar Düştü!

Diyarbakır'da karpuz hasadının başlamasıyla birlikte karpuz fiyatlarında belirgin bir düşüş yaşandı. Siirt'te karpuz fiyatları 7 buçuk liraya kadar geriledi.
Hasat döneminin başında karpuzda yaşanan ürün bolluğuyla birlikte fiyatında da düşüş yaşandığı kaydedildi. Uzun bir süredir Kurtalan’da fiyatı 10 liradan satılan karpuzun fiyatı 7 buçuk liraya kadar düştü. Sevilen yaz mevsimi karpuzda yaşanan fiyat düşüşü müşterisini memnun ederken satıcılar Diyarbakır Karpuzunun bollaşmasıyla birlikte fiyatların ciddi oranda düştüğünü aktardı. Hasat döneminin başında sevilen sulu meyvenin fiyatının 25 lira dolaylarında olduğunu aktaran Kurtalanlı seyyar satıcı Fahrettin Özdemir “Diyarbakır’ın meşhur kesmece karpuzlarında üretim bollaşınca yurdun dört biryanına satılmaya başlandı. Bu durum haliyle her yerde karpuzun fiyatını düşürdü.” dedi. Özdemir, sulu meyvenin fiyatındaki düşüşle birlikte müşterilerden ilgi görmeye başladığını söylerken yerli kavunun piyasaya girmesiyle birlikte karpuza olan talebin beklenen seviyelerde olmadığına dikkati çekti. (Abdulaziz ÖZCAN)
Diyarbakır'da karpuz hasadının başlamasıyla birlikte karpuz fiyatlarında belirgin bir düşüş yaşandı. Siirt'te karpuz fiyatları 7 buçuk liraya kadar geriledi.

Hasat döneminin başında karpuzda yaşanan ürün bolluğuyla birlikte fiyatında da düşüş yaşandığı kaydedildi.

Uzun bir süredir Kurtalan’da fiyatı 10 liradan satılan karpuzun fiyatı 7 buçuk liraya kadar düştü.

Sevilen yaz mevsimi karpuzda yaşanan fiyat düşüşü müşterisini memnun ederken satıcılar Diyarbakır Karpuzunun bollaşmasıyla birlikte fiyatların ciddi oranda düştüğünü aktardı.

Hasat döneminin başında sevilen sulu meyvenin fiyatının 25 lira dolaylarında olduğunu aktaran Kurtalanlı seyyar satıcı Fahrettin Özdemir “Diyarbakır’ın meşhur kesmece karpuzlarında üretim bollaşınca yurdun dört biryanına satılmaya başlandı. Bu durum haliyle her yerde karpuzun fiyatını düşürdü.” dedi.

Özdemir, sulu meyvenin fiyatındaki düşüşle birlikte müşterilerden ilgi görmeye başladığını söylerken yerli kavunun piyasaya girmesiyle birlikte karpuza olan talebin beklenen seviyelerde olmadığına dikkati çekti.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.