Siirt’te Ilısu Barajı'nda Balıkçılık ve Su Kalitesine Yakın Takip

Siirt 02.01.2025 - 11:33, Güncelleme: 02.01.2025 - 11:33 1789 kez okundu.
 

Siirt’te Ilısu Barajı'nda Balıkçılık ve Su Kalitesine Yakın Takip

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölü'nde su kalitesinin belirlenmesine yönelik analizler ve su ürünleri kooperatifleri kurulumu devam ediyor.
Siirt sınırlarında 111 kilometrekarelik bir alanı kapsayan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölü'nde, su kalitesinin trofik durum indeksleriyle belirlenmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler, gölün iki farklı istasyonunda mevsimsel analizler gerçekleştiriyor. İlk olarak Mayıs ayında başlayan ve iki yıl sürmesi planlanan çalışmalarda, çözünmüş oksijen, toplam fosfor (TP), Secchi derinliği (SD), klorofil-a (Chl-a) ve toplam azot (TN) gibi parametrelerin analizleri yapıldı. Bu parametreler, göl suyunun balık yetiştiriciliği açısından verimlilik durumunun sınıflandırılmasında önemli bir rol oynuyor. Ayrıca, ticari balıkçılık faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla göl üzerinde belirlenen 5 avlak sahasında su ürünleri kooperatifi kurulumu için çalışmalar devam ediyor. Su ürünleri sektöründe sürdürülebilir üretimin sağlanması hedeflenirken, bu çalışmaların bölgedeki ekonomik kalkınmaya katkı sağlaması bekleniyor.   (Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü Basın)
Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölü'nde su kalitesinin belirlenmesine yönelik analizler ve su ürünleri kooperatifleri kurulumu devam ediyor.

Siirt sınırlarında 111 kilometrekarelik bir alanı kapsayan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Baraj Gölü'nde, su kalitesinin trofik durum indeksleriyle belirlenmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler, gölün iki farklı istasyonunda mevsimsel analizler gerçekleştiriyor.

İlk olarak Mayıs ayında başlayan ve iki yıl sürmesi planlanan çalışmalarda, çözünmüş oksijen, toplam fosfor (TP), Secchi derinliği (SD), klorofil-a (Chl-a) ve toplam azot (TN) gibi parametrelerin analizleri yapıldı. Bu parametreler, göl suyunun balık yetiştiriciliği açısından verimlilik durumunun sınıflandırılmasında önemli bir rol oynuyor.

Ayrıca, ticari balıkçılık faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla göl üzerinde belirlenen 5 avlak sahasında su ürünleri kooperatifi kurulumu için çalışmalar devam ediyor. Su ürünleri sektöründe sürdürülebilir üretimin sağlanması hedeflenirken, bu çalışmaların bölgedeki ekonomik kalkınmaya katkı sağlaması bekleniyor.

 

(Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü Basın)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.