Gdz Elektrik Dağıtım'dan 400 milyon dolarlık Eurobond ihracı

Ekonomi (AA) - Anadolu Ajansı | 09.10.2024 - 13:00, Güncelleme: 09.10.2024 - 12:52 160 kez okundu.
 

Gdz Elektrik Dağıtım'dan 400 milyon dolarlık Eurobond ihracı

ANKARA (AA) - Gdz Elektrik Dağıtım, uluslararası piyasalarda 400 milyon dolar tutarında Eurobond ihracı yaptı.Şirketten yapılan açıklamaya göre, Gdz Elektrik Dağıtım, Eurobond için tamamı yabancı yatırımcılardan gelen talepler ile 5 yıl vadeli ve yüzde 9 faiz oranına sahip 400 milyon dolarlık ihraç gerçekleştirdi.Bu kapsamda yapılacak tahvilin kupon ödemeleri, mart ve eylül aylarında yılda 2 kez yapılacak.İrlanda borsası Euronext Dublin'de işlem görecek tahvilin ihracında, hisse senedinden birinci derecede sorumlu finans kuruluşları Citigroup ve Morgan Stanley oldu.Şirket, ihraçtan elde edilen geliri işletme sermayesi ihtiyaçları, yatırım harcamaları (CAPEX) ve mevcut sermaye yapısının güçlendirilmesi için kullanacak.Açıklamalarda görüşlerine yer verilen Aydem Enerji Üst Yöneticisi (CEO) İdris Küpeli, 400 milyon dolar değerindeki ihracın, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ve Gdz Elektrik'e duydukları güvenin göstergesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:"Grup şirketlerimizden Gdz Elektrik'in ihraç edeceği tahvillerin değeri 400 milyon dolar, vadesi ise 5 yıl olacak. Yüzde 9 faiz oranıyla ihraç edilecek tahvil ile ülkemize yurt dışından önemli bir kaynak getirmiş olacağız ve ekonomimize katkı sağlayacağız. Bu işlem aynı zamanda, grubumuzun da ikinci Eurobond ihracı olacak. 750 milyon dolarlık ilk Eurobond ihracımızla Türkiye'de ilk seferde ve tek kalemde yapılmış en yüksek tutarlı tahvil ihracını gerçekleştirmiştik. Bu ikinci işlemle Eurobound ihraç büyüklüğümüz, tamamı yabancı kaynaklı olmak üzere 1 milyar 150 milyon dolara ulaştı."

ANKARA (AA) - Gdz Elektrik Dağıtım, uluslararası piyasalarda 400 milyon dolar tutarında Eurobond ihracı yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Gdz Elektrik Dağıtım, Eurobond için tamamı yabancı yatırımcılardan gelen talepler ile 5 yıl vadeli ve yüzde 9 faiz oranına sahip 400 milyon dolarlık ihraç gerçekleştirdi.

Bu kapsamda yapılacak tahvilin kupon ödemeleri, mart ve eylül aylarında yılda 2 kez yapılacak.

İrlanda borsası Euronext Dublin'de işlem görecek tahvilin ihracında, hisse senedinden birinci derecede sorumlu finans kuruluşları Citigroup ve Morgan Stanley oldu.

Şirket, ihraçtan elde edilen geliri işletme sermayesi ihtiyaçları, yatırım harcamaları (CAPEX) ve mevcut sermaye yapısının güçlendirilmesi için kullanacak.

Açıklamalarda görüşlerine yer verilen Aydem Enerji Üst Yöneticisi (CEO) İdris Küpeli, 400 milyon dolar değerindeki ihracın, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ve Gdz Elektrik'e duydukları güvenin göstergesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Grup şirketlerimizden Gdz Elektrik'in ihraç edeceği tahvillerin değeri 400 milyon dolar, vadesi ise 5 yıl olacak. Yüzde 9 faiz oranıyla ihraç edilecek tahvil ile ülkemize yurt dışından önemli bir kaynak getirmiş olacağız ve ekonomimize katkı sağlayacağız. Bu işlem aynı zamanda, grubumuzun da ikinci Eurobond ihracı olacak. 750 milyon dolarlık ilk Eurobond ihracımızla Türkiye'de ilk seferde ve tek kalemde yapılmış en yüksek tutarlı tahvil ihracını gerçekleştirmiştik. Bu ikinci işlemle Eurobound ihraç büyüklüğümüz, tamamı yabancı kaynaklı olmak üzere 1 milyar 150 milyon dolara ulaştı."




Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.