Kurtalan’da patpat sürücülerine eğitim

Siirt 09.10.2024 - 16:32, Güncelleme: 09.10.2024 - 16:32 420 kez okundu.
 

Kurtalan’da patpat sürücülerine eğitim

Siirt Valiliği İl Jandarma Komutanlığı ve Kurtalan Kaymakamlığı İlçe Jandarma Komutanlığı görevli personeli tarafından Kurtalanlı patpat sürücülerine yönelik eğitim semineri gerçekleştirildi.
Fıstık hasadı sezonunun başlamasıyla birlikte Siirt ve ilçelerde başlayan fıstık hasadı faaliyetleri artarken Siirt Valiliği İl Jandarma Komutanlığı ve Kurtalan Kaymakamlığı İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından güvenilir patpat kullanımı konusunda patpat sahiplerine uyarılarda bulunuldu. Jandarma Personeli tarafından yapılan eğitim seminerinde fıstık hasadı sezonuyla birlikte başlayan bağ-bahçe faaliyetleriyle paralel olarak Siirt il genelinde meydana gelen patpat kazalarının artışına dikkat çekilirken patpat sürücülerinin mümkün oldukça bağ-bahçe faaliyetleri dışında son derece tehlikeli olan bu makineyi kullanılmaması gerektiğini aktardı. Siirt Fıstığı ağacı yetiştiricileri ve Kurtalan’a bağlı köy muhtarlarının katıldığı eğitim semineri, saat Kurtalan Öğretmen Evi Konferans Salonunda 14.00’da gerçekleştirilirken Jandarma Trafik ekipleri Siirt Fıstığı üreticilerini bilinçli patpat kullanması konusunda gerek kendileri gerekse de bu işle uğraşan aile fertlerinin alınan eğitimlerden edinilen bilgilerle eğitilmeleri gerektiğini söyledi. Jandarma ekipleri patpat sahipliği ve kullanımı konusunda önemli bilgiler aktarıp “tarım aleti” niteliğinde olan bu araçların ruhsatlarının ve zorunlu trafik sigortalarının olmaması nedeniyle olası kazalarda mesuliyetin tamamının haklı veya haksız olduğuna bakılmaksızın bu tarım aletini karayoluna çıkartanda olduğunu söyledi. Patpat satın alacaklara da önerilerde bulunan Jandarma ekipleri satın alınan her bir patpat için satıcıdan sahiplik belgesi ve faturanın mutlaka alınması gerektiğini vurguladı. (Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)
Siirt Valiliği İl Jandarma Komutanlığı ve Kurtalan Kaymakamlığı İlçe Jandarma Komutanlığı görevli personeli tarafından Kurtalanlı patpat sürücülerine yönelik eğitim semineri gerçekleştirildi.

Fıstık hasadı sezonunun başlamasıyla birlikte Siirt ve ilçelerde başlayan fıstık hasadı faaliyetleri artarken Siirt Valiliği İl Jandarma Komutanlığı ve Kurtalan Kaymakamlığı İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından güvenilir patpat kullanımı konusunda patpat sahiplerine uyarılarda bulunuldu.

Jandarma Personeli tarafından yapılan eğitim seminerinde fıstık hasadı sezonuyla birlikte başlayan bağ-bahçe faaliyetleriyle paralel olarak Siirt il genelinde meydana gelen patpat kazalarının artışına dikkat çekilirken patpat sürücülerinin mümkün oldukça bağ-bahçe faaliyetleri dışında son derece tehlikeli olan bu makineyi kullanılmaması gerektiğini aktardı.

Siirt Fıstığı ağacı yetiştiricileri ve Kurtalan’a bağlı köy muhtarlarının katıldığı eğitim semineri, saat Kurtalan Öğretmen Evi Konferans Salonunda 14.00’da gerçekleştirilirken Jandarma Trafik ekipleri Siirt Fıstığı üreticilerini bilinçli patpat kullanması konusunda gerek kendileri gerekse de bu işle uğraşan aile fertlerinin alınan eğitimlerden edinilen bilgilerle eğitilmeleri gerektiğini söyledi.

Jandarma ekipleri patpat sahipliği ve kullanımı konusunda önemli bilgiler aktarıp “tarım aleti” niteliğinde olan bu araçların ruhsatlarının ve zorunlu trafik sigortalarının olmaması nedeniyle olası kazalarda mesuliyetin tamamının haklı veya haksız olduğuna bakılmaksızın bu tarım aletini karayoluna çıkartanda olduğunu söyledi.

Patpat satın alacaklara da önerilerde bulunan Jandarma ekipleri satın alınan her bir patpat için satıcıdan sahiplik belgesi ve faturanın mutlaka alınması gerektiğini vurguladı.

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.