Sabancı, 8'inci Teknoloji ve Etki Merkezi'ni dijitalde açtı
Sabancı, 8'inci Teknoloji ve Etki Merkezi'ni dijitalde açtı
- Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper: - "Ülke olarak, gelecek hedeflerimize ulaşabilmemizin yolu, gençlerimize sahip çıkmaktan, onların fikirlerini, dinamizmini, tutkusunu bu ülkeye yönlendirmekten geçiyor"
İSTANBUL (AA) - Sabancı Topluluğu, Teknoloji ve Etki Merkezi'ni, Sabancı Gençlik Seferberliği internet sitesi üzerinden dijitale taşıdı.
Sabancı Holdingden yapılan açıklamaya göre, 7 ayda 5 farklı şehirde 7 Teknoloji ve Etki Merkezi'ni gençlerle Sabancı Topluluğu, Merkezin 8'incisini dijitale taşıdı.
Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamında hazırlanan internet sitesi, çevrim içi eğitim programlarının da devreye alınmasıyla, çevrim içi bir Teknoloji ve Etki Merkezi haline getirildi. Böylece, 2024 içerisinde hizmete giren Teknoloji ve Etki Merkezi sayısı 8'e yükselirken, fırsat eşitliği ilkesi kapsamında Türkiye'nin her şehrinden gencin söz konusu eğitimlere ulaşabilmesi sağlandı.
Gençlerin büyük ilgi gösterdiği merkezde, hali hazırda, 61 farklı eğitim yer alırken, gençler, Sabancı Gençlik Seferberliği internet sitesi üzerinden kayıt oluşturarak, "Kariyer Gelişimi", "Kişisel Gelişim", "Liderlik" ve "Sürdürülebilirlik" gibi pek çok alanda eğitime ve düzenlenecek etkinliklere katılım sağlayabiliyor.
Sabancı Topluluğunun büyüme alanları olan enerji ve iklim teknolojileri, malzeme teknolojileri, dijital teknolojiler ve mobilite çözümlerinde teknik eğitimlere erişim fırsatı bulan gençler, aynı zamanda Kurumsal Krizler Eğitim Programı ile yönetim dünyasındaki gerçek vakaları ele alabiliyor. Ücretsiz sunulan eğitimlere bugüne kadar yapılan başvuru sayısı da 4 bin 450'yi aştı.
- Hedef 3 yılın sonunda en az 30 bin genç
Öncelikli olarak Sabancı Topluluğu şirketlerinin faaliyet gösterdiği şehirlerde Sabancı Gönüllülerinin desteğiyle hayata geçirilen Sabancı Teknoloji ve Etki Merkezleri'ne, 18-34 yaş arasındaki genç yetenekler başvurabiliyor.
Proje kapsamında 3 yıllık bir dönemin sonunda, yurt içinde 34 ilde ve 35 üniversitede, yurt dışında ise en az 2 merkezde ve 2 üniversitede olunması, projenin sonunda ise en az 30 bin gence ulaşılması hedefleniyor.
Merkezlerle, gençlere fikirlerini geliştirebilecekleri, değer üretebilecekleri bir ekosistem yaratılması, sürdürülebilirlik ve sosyal etki yaratacak girişimcilerin desteklenmesi ve yeni nesil liderlik yetkinliklerinin geliştirilmesi amaçlanırken, beyin göçünün beyin gücüne dönüştürülmesi hedefleniyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cenk Alper, Ulu Önder Atatürk'ün "Bütün ümidim gençliktedir." sözlerine atıfta bulunarak, Türkiye'yi yeni bir sosyal girişim modeliyle tanıştırdıklarını belirtti.
Alper, dünyada yetenek savaşlarının boyutunun her geçen gün arttığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Ülke olarak, gelecek hedeflerimize ulaşabilmemizin yolu, gençlerimize sahip çıkmaktan, onların fikirlerini, dinamizmini, tutkusunu bu ülkeye yönlendirmekten geçiyor. Biz bu sorumlulukla yola çıktık. Sadece 7 ayda, 7 fiziki, 1 dijital merkez açtık. 10 bin gencimiz bu merkezlere başvurdu, bunların neredeyse yarısı, çevrim içi eğitimlerimize katıldı. Tüm bunlar, aslında gençlerin bu ülkeye olan sevgisinin bir göstergesi. Gençlere sahip çıkmak, Sabancı'nın en büyük değerlerinden biridir. Biz bu değeri yüceltmeye, gençlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onlarla birlikte çok daha parlak bir geleceğe ilerleyeceğiz."
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.