İranlı yetkili paylaştı: Haniye'nin Tahran'da öldürüldüğü binanın fotoğrafı

Siirt 01.08.2024 - 17:51, Güncelleme: 01.08.2024 - 17:51 2199+ kez okundu.
 

İranlı yetkili paylaştı: Haniye'nin Tahran'da öldürüldüğü binanın fotoğrafı

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğradığı belirtilen binanın fotoğrafı ortaya çıktı.
Amerikan gazetesi New York Times'ın (NYT) İranlı bir yetkilinin kendileriyle paylaştığını belirterek yayımladığı fotoğrafta, konutun üst katındaki bir dairenin hasar alarak yandığı, üzerinin örtüyle kapatıldığı, bina zeminine konuttan enkaz parçaları düştüğü görülüyor. Birinci katın çatısında moloz yığınları dururken, binan diğer yerlerinin hasar almamış olması dikkat çekiyor. NYT, binanın Tahran'ın kuzeyinde olduğunu uydu görüntüleriyle de eşleştirerek doğruladı. Buna göre, uydu şirketi Maxar Technologies tarafından altı gün önce, 25 Temmuz'da çekilen bir karede aynı bina, hasarsız ve brandasız olarak görülüyor. NYT, bu sayede fotoğrafın yakın zamanda çekildiğinin anlaşıldığını belirtti. Haberde, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Telegram kanallarında da dolaşan fotoğrafta görülen binanın, Tahran'ın kuzeyindeki Zafaraniyeh semtinde bulunduğu belirtildi. Buna göre bina, İran hükümetinin törenleri için kullanılan Saadabad Sarayı'na komşu. Binanın konumu da, Tahran'ın kuzeyinden gelen patlama haberleriyle de tutarlı. Anadolu Ajansı (AA) da, açık erişimli uydu görüntülerinin fotoğrafın güncel olduğuna işaret ettiğini belirtti. AA'nın fotoğraftaki binanın yapısını ve konumunu, açık erişimli uydu görüntüleriyle yaptığı karşılaştırmada, detayların tamamen örtüştüğü belirtildi. Fotoğraftaki bina, Haniye'nin Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) tarafından korunduğu bildirilen yerleşke içinde yer alıyor. (AA)
Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğradığı belirtilen binanın fotoğrafı ortaya çıktı.

Amerikan gazetesi New York Times'ın (NYT) İranlı bir yetkilinin kendileriyle paylaştığını belirterek yayımladığı fotoğrafta, konutun üst katındaki bir dairenin hasar alarak yandığı, üzerinin örtüyle kapatıldığı, bina zeminine konuttan enkaz parçaları düştüğü görülüyor. Birinci katın çatısında moloz yığınları dururken, binan diğer yerlerinin hasar almamış olması dikkat çekiyor.

NYT, binanın Tahran'ın kuzeyinde olduğunu uydu görüntüleriyle de eşleştirerek doğruladı. Buna göre, uydu şirketi Maxar Technologies tarafından altı gün önce, 25 Temmuz'da çekilen bir karede aynı bina, hasarsız ve brandasız olarak görülüyor. NYT, bu sayede fotoğrafın yakın zamanda çekildiğinin anlaşıldığını belirtti.

Haberde, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Telegram kanallarında da dolaşan fotoğrafta görülen binanın, Tahran'ın kuzeyindeki Zafaraniyeh semtinde bulunduğu belirtildi. Buna göre bina, İran hükümetinin törenleri için kullanılan Saadabad Sarayı'na komşu. Binanın konumu da, Tahran'ın kuzeyinden gelen patlama haberleriyle de tutarlı.

Anadolu Ajansı (AA) da, açık erişimli uydu görüntülerinin fotoğrafın güncel olduğuna işaret ettiğini belirtti. AA'nın fotoğraftaki binanın yapısını ve konumunu, açık erişimli uydu görüntüleriyle yaptığı karşılaştırmada, detayların tamamen örtüştüğü belirtildi. Fotoğraftaki bina, Haniye'nin Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) tarafından korunduğu bildirilen yerleşke içinde yer alıyor.

(AA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.