Kurtalan'da 15 Temmuz Anma Programı Düzenlendi

Siirt 16.07.2024 - 00:12, Güncelleme: 16.07.2024 - 00:12 17050+ kez okundu.
 

Kurtalan'da 15 Temmuz Anma Programı Düzenlendi

Siirt'in Kurtalan ilçesinde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma etkinliği düzenlendi.
Kurtalan 15 Temmuz Demokrasi Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, şehitler için eller semaya kalktı. Kurtalan Kaymakamı Samet Serin, törende yaptığı konuşmada, "Tam 8 yıl önce 15 Temmuz gecesi; ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. 15 Temmuz 2016 tarihinde cereyan eden bu hain darbe girişimi, kahraman milletimizin cesareti, onurlu direnişi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde bertaraf edilmiş, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz günü de Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmiştir. Milletimiz 15 Temmuz gecesi, sokakları ve meydanları doldurup, ölümü göze alarak tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş ve iradesini darbecilere çiğnetmemiştir. Türk Milleti, yaşadığı coğrafya itibariyle, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan 15 Temmuz’daki hain kalkışmaya kadar birçok kez var olma mücadelesi vermiş olup, hürriyetinden, bağımsızlığından, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini defalarca kanıtlamıştır. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara FETÖ/PKK ve tüm bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla devam edecektir. Bu kutlu mücadelede canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizin bizlere bıraktıkları en büyük miras ise, milletimizin zor zamanlarda kenetlenerek, bağımsızlığımızın ve milli birliğimizin teminatı olacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiş olmalarıdır. Bizler de bu mirasa en iyi şekilde sahip çıkabilmek için birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, içerden ve dışarıdan istiklalimize kastedenlere fırsat vermemeliyiz." ifadelerini kullandı. Daha sonra, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz belgeseli izlendi. Program, 15 Temmuz'da Siirt'te yaşananların belgeselinin izlenmesi ve ilçedeki tüm camilerde selaların okunmasıyla sona erdi. Anma programına Kayabağlar Belediye Başkanı Hasan Nas, İlçe Cumhuriyet Savcısı Murat Aras, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Zincir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali İnce, siyasi parti temsilcileri, STK Temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. (Mehmet Sadık AKSOY)
Siirt'in Kurtalan ilçesinde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma etkinliği düzenlendi.

Kurtalan 15 Temmuz Demokrasi Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, şehitler için eller semaya kalktı.

Kurtalan Kaymakamı Samet Serin, törende yaptığı konuşmada, "Tam 8 yıl önce 15 Temmuz gecesi; ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. 15 Temmuz 2016 tarihinde cereyan eden bu hain darbe girişimi, kahraman milletimizin cesareti, onurlu direnişi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde bertaraf edilmiş, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz günü de Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmiştir. Milletimiz 15 Temmuz gecesi, sokakları ve meydanları doldurup, ölümü göze alarak tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş ve iradesini darbecilere çiğnetmemiştir. Türk Milleti, yaşadığı coğrafya itibariyle, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan 15 Temmuz’daki hain kalkışmaya kadar birçok kez var olma mücadelesi vermiş olup, hürriyetinden, bağımsızlığından, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini defalarca kanıtlamıştır. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara FETÖ/PKK ve tüm bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla devam edecektir. Bu kutlu mücadelede canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizin bizlere bıraktıkları en büyük miras ise, milletimizin zor zamanlarda kenetlenerek, bağımsızlığımızın ve milli birliğimizin teminatı olacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiş olmalarıdır. Bizler de bu mirasa en iyi şekilde sahip çıkabilmek için birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, içerden ve dışarıdan istiklalimize kastedenlere fırsat vermemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz belgeseli izlendi. Program, 15 Temmuz'da Siirt'te yaşananların belgeselinin izlenmesi ve ilçedeki tüm camilerde selaların okunmasıyla sona erdi.

Anma programına Kayabağlar Belediye Başkanı Hasan Nas, İlçe Cumhuriyet Savcısı Murat Aras, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Zincir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali İnce, siyasi parti temsilcileri, STK Temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.