Kurtalan’da artan kira ücretleri vatandaştan tepki çekiyor

Kurtalan 26.05.2024 - 21:16, Güncelleme: 26.05.2024 - 21:16 8394+ kez okundu.
 

Kurtalan’da artan kira ücretleri vatandaştan tepki çekiyor

Kurtalan’da kira artışları devam ederken birçok vatandaş fiyat artışlarının çok yüksek seviyelere çıktığını söylüyor.
İnşaat sektöründeki durgunluk ilçedeki emlak sektörünü zorluyor. Kurtalanlı emlakçılar, ilçede yeni binalar yapılmadığı için barınma alanında arz talep dengesizliğinin meydana geldiğini kaydederek bu dengesizlik yüzünden bazı daireler için 7 bin lira kira istendiğini belirtirken vatandaşlar artan kira ücretlerinin Kurtalan gibi bir ilçe için çok yüksek rakamlar olduğunu ifade ediyor. Kurtalan’ın en büyük problemlerinden biri haline gelen barınma sorunu giderek içinden çıkılmaz bir hal alıyor esnaflar bulundukları dükkanların kiralarını pahalı buldukları için kenar mahallelerdeki daha uygun fiyattaki kiralık dükkanlara yönelikken vatandalar ise ucuza kiralık dairenin Kurtalan da hayal olduğuna işaret ediyor. Emlakçıların önerisi ilçede iyice durgunlaşan inşaat sektörünün bir an önce canlandırılması yönünde olsa da bu gün ki enflasyonist ortamda şuan için bir canlanma ön görüsü hiç kimse de yok. Kurtalan’da yaşayan ve artan konut kirası fiyatlarından yakınan Mir Armanç Olam, ilçedeki daire sahiplerinin her 6 ayda bir kira artışı talebinde bulunduklarını söyleyerek kira fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 100’ün üzerine çıktığını söyledi. Olam, kira fiyatlarındaki artış oranlarının haksızlık olduğunu söylerken ilçede genel olarak aylık kazanç ortalamasının asgari ücretin bile altında olduğunu söyleyip bazı dairelerin 10 bin liradan kiralık ilanı verdiğini belirtti. Olam, kiralık daire fiyatlarına mutlaka düzenleme getirilmesi gerektiğini söylerken daire fiyatların makul seviyelere getirilmesi gerektiğine işaret etti. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan’da kira artışları devam ederken birçok vatandaş fiyat artışlarının çok yüksek seviyelere çıktığını söylüyor.

İnşaat sektöründeki durgunluk ilçedeki emlak sektörünü zorluyor. Kurtalanlı emlakçılar, ilçede yeni binalar yapılmadığı için barınma alanında arz talep dengesizliğinin meydana geldiğini kaydederek bu dengesizlik yüzünden bazı daireler için 7 bin lira kira istendiğini belirtirken vatandaşlar artan kira ücretlerinin Kurtalan gibi bir ilçe için çok yüksek rakamlar olduğunu ifade ediyor.

Kurtalan’ın en büyük problemlerinden biri haline gelen barınma sorunu giderek içinden çıkılmaz bir hal alıyor esnaflar bulundukları dükkanların kiralarını pahalı buldukları için kenar mahallelerdeki daha uygun fiyattaki kiralık dükkanlara yönelikken vatandalar ise ucuza kiralık dairenin Kurtalan da hayal olduğuna işaret ediyor.

Emlakçıların önerisi ilçede iyice durgunlaşan inşaat sektörünün bir an önce canlandırılması yönünde olsa da bu gün ki enflasyonist ortamda şuan için bir canlanma ön görüsü hiç kimse de yok.

Kurtalan’da yaşayan ve artan konut kirası fiyatlarından yakınan Mir Armanç Olam, ilçedeki daire sahiplerinin her 6 ayda bir kira artışı talebinde bulunduklarını söyleyerek kira fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 100’ün üzerine çıktığını söyledi.

Olam, kira fiyatlarındaki artış oranlarının haksızlık olduğunu söylerken ilçede genel olarak aylık kazanç ortalamasının asgari ücretin bile altında olduğunu söyleyip bazı dairelerin 10 bin liradan kiralık ilanı verdiğini belirtti.

Olam, kiralık daire fiyatlarına mutlaka düzenleme getirilmesi gerektiğini söylerken daire fiyatların makul seviyelere getirilmesi gerektiğine işaret etti.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.