Kurtalan’da çiftçiler tarlaları sürdü, gözler yağmurda

Siirt 16.11.2024 - 15:17, Güncelleme: 16.11.2024 - 15:17 461 kez okundu.
 

Kurtalan’da çiftçiler tarlaları sürdü, gözler yağmurda

Siirt’in tarımsal potansiyeli yüksek ilçesi Kurtalan’da çiftçiler, tarlalarını sürerek ekim sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor. Üreticiler, buğday ve mercimek başta olmak üzere temel tarım ürünlerinin ekimi için yağışların başlamasını bekliyor.
250 dönümlük alanda buğday ve mercimek üretimi yapan çiftçi İsmet Uluşık, traktörüyle tarlasını sürerken sezonla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Geçen yılın tarımsal verim açısından olumlu geçtiğini belirten Uluşık, “Geçen sene çok şükür verim iyiydi. Bu sene de tarlamızı sürmeye başladık ve ekimimize de başlayacağız. Ancak yağışları beklememiz gerekiyor. Yağmur olmadan toprak istediğimiz verimliliği sağlayamaz.” dedi. Uluşık, bu süreçte tarlaların sürülerek toprağın havalandırıldığını ve yağışlardan sonra ekime geçileceğini vurguladı. Kurtalan ve çevresindeki tarım arazilerinde sulu tarım olanaklarının sınırlı olması nedeniyle çiftçiler büyük ölçüde doğal yağışlara bağımlı olarak üretim yapıyor. Uzun yıllardır tarım yapan bölge çiftçileri, sonbahar yağmurlarının gecikmesinin ekim takvimini aksattığını belirtiyor. Buğday ve mercimek ekimi, hem çiftçilerin geçim kaynağını oluşturuyor hem de bölgenin gıda ihtiyacına önemli katkı sağlıyor. Kurtalanlı çiftçiler, bu yıl da emeklerinin karşılığını almayı umut ediyor.   (Eren ÇİFTLİK)
Siirt’in tarımsal potansiyeli yüksek ilçesi Kurtalan’da çiftçiler, tarlalarını sürerek ekim sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor. Üreticiler, buğday ve mercimek başta olmak üzere temel tarım ürünlerinin ekimi için yağışların başlamasını bekliyor.

250 dönümlük alanda buğday ve mercimek üretimi yapan çiftçi İsmet Uluşık, traktörüyle tarlasını sürerken sezonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geçen yılın tarımsal verim açısından olumlu geçtiğini belirten Uluşık, “Geçen sene çok şükür verim iyiydi. Bu sene de tarlamızı sürmeye başladık ve ekimimize de başlayacağız. Ancak yağışları beklememiz gerekiyor. Yağmur olmadan toprak istediğimiz verimliliği sağlayamaz.” dedi.

Uluşık, bu süreçte tarlaların sürülerek toprağın havalandırıldığını ve yağışlardan sonra ekime geçileceğini vurguladı.

Kurtalan ve çevresindeki tarım arazilerinde sulu tarım olanaklarının sınırlı olması nedeniyle çiftçiler büyük ölçüde doğal yağışlara bağımlı olarak üretim yapıyor. Uzun yıllardır tarım yapan bölge çiftçileri, sonbahar yağmurlarının gecikmesinin ekim takvimini aksattığını belirtiyor.

Buğday ve mercimek ekimi, hem çiftçilerin geçim kaynağını oluşturuyor hem de bölgenin gıda ihtiyacına önemli katkı sağlıyor. Kurtalanlı çiftçiler, bu yıl da emeklerinin karşılığını almayı umut ediyor.

 

(Eren ÇİFTLİK)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.